Marvel City » Young Avengers – viitor film sau serial Marvel cu supereroi din benzile desenate? Cine ar putea face parte din echipă
Young Avengers în benzile desenate Marvel

Young Avengers – viitor film sau serial Marvel cu supereroi din benzile desenate? Cine ar putea face parte din echipă

Salutare, Marvel citizens! Bun venit la un nou episod de teorii și speculații MCU! Azi vom vorbi despre Young Avengers! Cine sunt aceștia și cum ar fi posibil să îi avem și în Marvel Cinematic Universe?

Cine sunt acești supereroi în Marvel Comics

Pentru cei neinițiați în lumea Marvel a benzilor desenate, Young Avengers este o echipă de supereroi, care a apărut prima dată în aprilie 2005, în Young Avengers #1. Din această grupare fac parte mai multe personaje tinere, bineînțeles, care sunt de obicei sidekicks pentru supereroii principali, precum cei din Avengers sau X-Men. Exemplu bun de sidekick este Robin pentru Batman în benzile desenate sau în filmele / serialele / animațiile bazate pe DC Comics, iar un exemplu bun de grupare care ar fi echivalentul Young Avengers în DC Comics este Teen Titans.

În Marvel Comics, fondatorii Tinerilor Răzbunători sunt Iron Lad (Nathaniel Richards), Patriot (Elijah Bradley), Hulkling (Theodore Altman), Wiccan (William Kaplan) și Hawkeye (Kate Bishop). Pe parcurs, au mai făcut parte din echipă și supereroi precum Stature (Cassie Lang), Vision (Jonas), Speed (Thomas Shepherd), Kid Loki (Loki Laufeyson), America Chavez, Marvel Boy (Noh-Varr) și Prodigy (David Alleyne).

Această se confruntă în benzile desenate cu mai multe provocări, cum ar fi de exemplu să se lupte cu Kree Empire, cu Skrulls și mulți alți răufăcători, însă aceștia s-au confruntat inclusiv cu conflicte interne, cum ar fi de exemplu faptul că Wiccan și Hulkling sunt reîncarnarea sufletelor copiilor lui Scarlet Witch, respectiv Hulk.

Gruparea a trecut cu bine peste aceste provocări și a dovedit că este o echipă formidabilă, salvând lumea de multe ori și inspirând mulți tineri să facă fapte bune.

Young Avengers nu ne sunt prezentați doar ca supereroi, ci ne sunt arătați ca fiind adolescenți precum oricare alții, aceștia confruntându-se inclusiv cu diverse provocări din viața de zi cu zi a unui adolescent: maturizare, relații, școală, probleme familiale. Astfel, benzile desenate Tinerii Răzbunători se adresează tututor categoriilor de vârstă.

Cum ar putea fi integrați Young Avengers în Marvel Cinematic Universe? Cine ar putea face parte din echipă?

Probabil unii dintre voi deja cunoașteți câteva personaje din gruparea de supereroi prezentată mai sus, unele dintre acestea fiind deja introduse în Marvel Cinematic Universe. Bineînțeles, este posibil, dacă nu cumva chiar probabil, ca într-un film sau serial MCU să nu avem neapărat exact formula din benzile desenate.

Cu toate acestea, haideți să analizăm posibilitățile, iar apoi să fac o predicție personală!

Iron Lad (Nathaniel Richards)

Nathaniel Richards e atât Iron Lad, cât și Kang the Conqueror în Marvel Comics
Nathaniel Richards e atât Iron Lad, cât și Kang the Conqueror în Marvel Comics

În benzile desenate, Iron Lad este personajul care este fondatorul echipei și care recrutează primii supereroi. Și da, ați văzut bine, nu e o greșeală, nici coincidență, Nathaniel Richards este și Kang the Conqueror, supervillainul care va apărea în filmul Ant-Man and the Wasp: Quantumania!

Cum este asta posibil? Foarte simplu! În Marvel Comics, Kang este un personaj din viitor care poate călători în timp. Așadar, Iron Lad este tot din viitor (secolul 31), dar el e aflat încă la vârsta adolescenței și nu a devenit Kang încă, însă mai multe despre Kang într-un viitor articol.

Iron Lad este un mare fan Iron Man și are armura foarte similară cu a sa, iar în benzile desenate ajunge să aibă și o relație romantică cu Cassie Lang, fiica lui Ant-Man.

Rămâne de văzut dacă Marvel Studios va decide ca Iron Lad să fie tot Nathaniel Richards și în MCU, iar răspunsul nu este exclus să îl aflăm chiar în viitorul apropiat.

Patriot (Elijah Bradley)

Elijah Richardson îl interpretează pe Patriot (Elijah Bradley) în The Falcon and the Winter Soldier
Elijah Richardson îl interpretează pe Patriot (Elijah Bradley) în The Falcon and the Winter Soldier

Patriot este un sidekick al lui Captain America, iar personajul Elijah Bradley deja ne-a fost prezentat în serialul The Falcon and the Winter Soldier, rolul fiind jucat de actorul Elijah Richardson. Nu este exclus să îl vedem pe Patriot în filmul Captain America: New World Order, care va apărea în 2024.

Hulkling

Hulkling în benzile desenate Marvel
Hulkling în benzile desenate Marvel

În benzile desenate, așa cum am spus deja mai sus, Hulkling este reîncarnarea sufletului fiului lui Hulk. Încă nu a fost introdus în MCU.

Wiccan & Speed (William Kaplan și Thomas Shepherd)

William Kaplan (Wiccan) este membru fondator Young Avengers și are superputeri moștenite de la Scarlet Witch (Wanda Maximoff). Thomas Shepherd (Speed) este un speedster, la fel ca unchiul său, Quicksilver.

Scarlet Witch încercând să îi fure pe Wiccan și Speed dintr-un alt univers
Scarlet Witch încercând să îi fure pe Wiccan și Speed dintr-un alt univers

Marvel Studios a introdus deja cele două personaje în serialul WandaVision, sunt gemenii lui Wanda și Vision, „născuți” de Wanda folosindu-și puterile de alterare a realității, însă după ce a fost oprită nu a reușit să îi aducă „la viață” și în realitate, motiv pentru care în filmul Doctor Strange in the Multiverse of Madness, ea a încercat să îi fure pe cei doi copii de la o variantă a sa dintr-un alt univers.

În momentul de față este oarecum neclar când vor mai apărea cei doi copii în vreun film sau serial din MCU, având în vedere că încercările Wandei au eșuat.

Hawkeye (Kate Bishop)

Probabil unii deja știți că deja avem încă un Hawkeye în MCU. Este vorba de Kate Bishop, rolul ei fiind jucat de Hailee Steinfeld în serialul Hawkeye!

Kate Bishop și Clint Barton, cei doi Hawkeye ai MCU!
Kate Bishop și Clint Barton, cei doi Hawkeye ai MCU!

Din păcate am citit și eu știrea despre primul Hawkeye (Clint Barton), actorul Jeremy Renner, cum că e în stare gravă, dar stabilă, la spital. Să sperăm că se va recupera cât mai repede.

Stature (Cassie Lang)

Cassie Lang în Ant-Man and the Wasp: Quantumania
Cassie Lang în Ant-Man and the Wasp: Quantumania

Rolul de Cassie Lang va fi jucat de actrița Kathryn Newton în Ant-Man and the Wasp: Quantumania. Dacă va deveni sau nu supereroină în curând, rămâne de văzut.

Vision / White Vision

În benzile desenate, Iron Lad (Nathaniel Richards) recuperează o copie a sistemului de operare a lui Vision și reușește să creeze un nou Vision, Jonas, care este mult mai „uman” decât predecesorul său. Acesta ajunge să aibă un rol de mentor în rândul Young Avengers.

White Vision și Vision în MCU
White Vision și Vision în MCU

În opinia mea, ar fi o oportunitate ca în MCU rolul lui Vision să fie preluat de White Vision, personaj care a fost introdus în serialul WandaVision.

Kid Loki

În Marvel Comics, Loki este ucis de Void, însă, ce surpriză (!), acesta păcălește moartea și „reînvie” sub formă de copil, care a devenit astfel supereroul Kid Loki.

Kid Loki în MCU
Kid Loki în MCU

Personajul a fost introdus deja și în MCU, mai exact în serialul Loki. Nu știm foarte multe despre Kid Loki, personajul jucat de actorul Jack Veal, în afara faptului că este dintr-un univers alternativ și că a ajuns să fie „tăiat” din timeline după ce l-a ucis pe Thor.

Pe Kid Loki s-ar putea să îl vedem în sezonul 2 din Loki, ce va apărea în această vară.

America Chavez

America Chavez, într-un viitor film sau serial Young Avengers din MCU?
America Chavez, într-un viitor film sau serial Young Avengers din MCU?

O știm deja și pe America Chavez, personajul care poate traversa prin mai multe universuri. Rolul ei este jucat de actrița Xochitl Gomez în filmul Doctor Strange and the Multiverse of Madness. La finalul acestuia, am văzut-o cu toții antrenându-se la Kamar-Taj, motiv pentru care e destul de probabil să credem că America Chavez va deveni un personaj foarte important pentru MCU în perioada următoare.

Marvel Boy (Noh-Varr) și Prodigy (David Alleyne)

Încă nu au fost introduși în MCU și nici nu știm dacă vor fi prea curând, însă nu este exclus să îi vedem în vreun viitor film sau serial Marvel.

Acestea fiind spuse, urmează o listă cu personaje care au fost deja introduse în lumea filmelor și serialelor Marvel și care nu fac parte din Young Avengers în benzile desenate, dar ar putea să facă parte însă pe marile ecrane!

Spider-Man (Peter Parker)

Tom Holland joacă rolul lui Spider-Man în MCU
Tom Holland joacă rolul lui Spider-Man în MCU

Știm cu toții că după evenimentele din No Way Home, toată lumea a uitat deja că Spider-Man e Peter Parker. Nu ar fi exclus să îl vedem în Young Avengers, fiindcă poate are nevoie acum de noi prieteni, mai de vârsta lui, nu?

Spider-Man (Miles Morales)

Tot Spider-Man, dar Miles Morales! Unii probabil deja îl știți din benzile desenate sau din filmul animat Into the Spider-Verse. Marvel deja a încercat să ne dea semne că avem personajul și în Marvel Cinematic Universe, însă încă nu ne-a fost prezentat oficial.

Miles Morales ca Spider-Man în Into the Spider-Verse
Miles Morales ca Spider-Man în Into the Spider-Verse

În filmul Spider-Man: Homecoming, actorul Donald Glover AKA artistul Childish Gambino a jucat rolul lui Aaron Davis, nimeni altul decât unchiul lui Miles Morales în benzile desenate. La un moment dat, i-a spus lui Peter Parker: I got a nephew!

Celălalt teaser din partea Marvel a venit în filmul Spider-Man: No Way Home, când la un moment dat Electro i-a spus lui Peter Parker (varianta jucată de Andrew Garfield) că trebuie să fie pe undeva în univers și un Om Păianjen de culoare.

Ms. Marvel (Kamala Khan)

Ms. Marvel (Kamala Khan) în MCU
Ms. Marvel (Kamala Khan) în MCU

Personajul a fost introdus în serialul Ms. Marvel și este primul mutant confirmat în Marvel Cinematic Universe! Rolul ei este jucat de actrița Iman Vellaini. O vom revedea în curând, în filmul The Marvels.

Ironheart (Riri Williams)

Ironheart (Riri Williams)
Ironheart (Riri Williams)

Nu ar fi exclus să o vedem pe Riri Williams pe post de „Iron Man fanatic”, în loc să preia Marvel storyline-ul cu Iron Lad, Kang the Conqueror din viitor. Rolul ei este jucat de Dominique Thorne în MCU, apărând prima dată în Black Panther: Wakanda Forever și în curând va apărea și în serialul Ironheart.

Skaar

Skaar este fiul lui Hulk de pe planeta Sakaar. Mai multe despre poveste aflați în articolul nostru anterior World War Hulk.

Hulk și Skaar în She-Hulk: Attorney at Law
Hulk și Skaar în She-Hulk: Attorney at Law

Personajul a fost introdus în MCU la finalul serialului She-Hulk: Attorney at Law și este jucat de actorul Will Deusner. E posibil să îl vedem pe Skaar într-o eventuală echipă Young Avengers, ca fiind înlocuitorul lui Hulkling din echipa originală din benzile desenate.

Alte personaje posibile din lumea Marvel: Echo (Maya Lopez), Black Widow (Yelena Belova), Negasonic Teenage Warhead, Yukio, Jubilee, Runaways, Cloak & Dagger și alții

Maya Lopez a fost introdusă în serialul Hawkeye, iar Marvel se pregătește în curând să lanseze un nou serial cu ea, Echo.

Yelena Belova este noua Văduvă Neagră și s-a înțeles bine cu Kate Bishop în serialul Hawkeye, deci nu ar fi exclus să o vedem și pe ea implicată într-o oarecare măsură în Tinerii Răzbunători. Însă, până atunci, ea e confirmată pentru filmul Thunderbolts.

Negasonic Teenage Warhead & Yukio sunt personaje din filmele Deadpool, din lumea X-Men, mai exact, din aceeași lume fâcând parte și Jubilee, plus alți mutanți adolescenți. Cu introducerea multiversului în MCU, e posibil ca la un moment dat mutanții să fie aduși în universul principal, iar o parte dintre aceștia să ajungă să facă parte din Young Avengers.

Puțini știu de serialele Runaways și de Cloak & Dagger, acestea fiind realizate tot de Marvel Television și care rulau în paralel cu The Defenders, Daredevil, Punisher, Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist, numai că pe alte platforme de streaming. Ei bine, în aceste seriale, Runaways sunt tot niște supereroi adolescenți, la fel și Cloak & Dagger. Ar fi interesant dacă Marvel i-ar reutiliza și pe aceștia în viitoarele lor proiecte, deoarece nu sunt deloc rele cele două seriale.

Pe listă ar mai fi Axl, băiatul lui Heimdall, la fel și Love, fetița adoptată de Thor, amândoi apărând în Thor: Love and Thunder. Ar mai fi și noul prinț T’Challa din Black Panther: Wakanda Forever, însă nu știu ce să zic despre aceștia. Comparativ cu personajele de mai sus, aceștia par încă prea mici pentru Tinerii Răzbunători.

Cum cred eu că ar arăta Young Avengers în MCU?

Formula pe care aș vrea să o văd eu într-un eventual film sau serial Young Avengers e aceasta: Iron Lad și/sau Ironheart, un Spider-Man (Peter Parker sau Miles Morales), Hawkeye, Ms Marvel, America Chavez, Cassie Lang, Skaar, Patriot, plus White Vision ca mentor al echipei.

‘Nuff said pe azi, pe data viitoare!

Skrulls ar putea să creeze indirect superechipa Fantastic Four în MCU!

World War Hulk – un potențial film Marvel cu Mark Ruffalo, Edward Norton și Eric Bana?

Kingpin vs. Spider-Man în MCU? Vincent D’Onofrio vrea să apară în Spider-Man 4!

DCU: noul univers DC va introduce minim 8 personaje noi, conform James Gunn