Marvel City » The Flash – recapitulare și întrebări la care filmul DC nu a răspuns
Filmul The Flash lasă niște întrebări fără răspuns

The Flash – recapitulare și întrebări la care filmul DC nu a răspuns

A trecut deja o săptămână de când cel mai recent film DC Studios rulează în cinematografele din România. Așa cum era de așteptat, Barry Allen resetează întregul univers cu supereroi DC, însă finalul The Flash ridică în continuare câteva semne de întrebare, nu doar despre supereroul vitezist, ci și despre viitorul univers DCU. Probabil mulți dintre voi ați rămas în „ceață” după ce ați ieșit de la cinema, motiv pentru care aici, pe Marvel City, vom desluși împreună misterele, pe cât posibil, însă în acest articol mai întâi le vom identifica, realizând o scurtă recapitulare. Atenție, urmează anumite spoilere din The Flash, așadar ar fi indicat să citiți acest articol doar DUPĂ ce ați văzut filmul!

Întrebările la care filmul The Flash nu a răspuns

Acțiunea începe cu… multă acțiune! Batfleck (Batmanul interpretat de Ben Affleck) îl cheamă de urgență pe Barry Allen prin valetul său, Alfred, deoarece în Gotham City a avut loc un jaf organizat, unde oamenii familiei mafiote Falcone foloseau arme chimice. The Flash e anunțat că trebuie să alerge până la spitalul din Gotham City, care purta numele Marthei Wayne, mama lui Bruce Wayne AKA Batman, pentru necunoscători. Ajuns la fața locului, Barry realizează că trebuie să salveze viețile nou-născuților, deoarece clădirea urmează să se prăbușească. Acțiunea se mută la un moment dat pe un pod, unde Batman se confruntă cu jefuitorii, iar armele chimice sunt la un pas să cadă în apă, dar… surpriză! Apare Wonder Woman și prinde armele chimice cu superfrânghia ei magică. Rolul Prințesei Diana nu a fost important în acest film, a fost doar o apariție surpriză și… cam atât.

Întrebarea #1: Cine este criminalul care a ucis-o pe Nora Allen, mama lui Barry Allen?

Puțin mai încolo vedem un cadru în care Barry îl sună pe tatăl său, aflat la închisoare, amintindu-și de ziua în care mama sa a fost ucisă, tatăl său fiind condamnat în mod nedrept, deoarece în momentul crimei el se afla la un magazin. Un lucru foarte interesant e faptul că nu aflăm din acest film cine a ucis-o pe mama sa, Nora. Așa cum am scris în articolul depsre Flashpoint, storyline-ul din benzile desenate pe care e bazată această producție DC Studios, criminalul mamei sale din comics este Reverse-Flash, cunoscut și sub numele de Eobard Thawne sau Professor Zoom, însă acest personaj nu ne-a fost introdus în acest film. Așadar, primul mister pe care DC Studios au decis să îl păstreze este ucigașul mamei lui The Flash.

„Batfleck” îl avertizează pe Barry Allen despre pericolele călătoriei în timp
„Batfleck” îl avertizează pe Barry Allen despre pericolele călătoriei în timp

Călătoria în timp

Barry Allen se gândește la opțiunea de a călători în trecut deoarece el descoperă că e mai rapid și decât viteza luminii, ajungând să discute despre asta cu Bruce Wayne. Batman îl avertizează pe The Flash că, deși el crede că poate să sa salveze vieți astfel, în același timp poate să distrugă totul. Cu toate acestea, Barry găsește o metodă de a schimba cronologia fără să interacționeze cu cei din jur, totul rezumându-se la o… conservă de roșii, pentru spaghete. The Flash a intuit corect că, dacă tatăl său nu e nevoit să plece la magazin pentru a face cumpărături, atunci Nora nu va fi ucisă, iar tatăl lui Barry nu va fi condamnat la închisoare. Din aceste motive, Barry s-a asigurat că mama sa va avea în coșul de cumpărături și conserva de roșii pentru care tatăl său a plecat la magazin în ziua crimei.

După ce a făcut aceste modificări în trecut, Barry a început să alerge înapoi spre prezent prin „chronobawl”, bila cronologică, care îl ajută să se ghideze privind momentele din timp, observând că schimbările sale au dat roade, iar mama sa e în continuare în viață. În încercarea sa de a reveni în prezent, el este întrerupt de un personaj fioros care s-a dovedit a fi Dark Flash, aruncându-l pe Barry exact în perioada din timp în care el ar fi urmat să devină The Flash.

Barry Allen află cum funcționează, de fapt, călătoria în timp

Barry se reunește cu familia, numai că se întâlnește și cu varianta sa din noua lume pe care a creat-o. Își folosește superviteza pentru a ascunde față de părinți faptul că în noua lume sunt de fapt „doi Barry”. Originalul Barry află că noul Barry nu e un „criminalist junior” și că se află în perioadă de timp în care el a devenit The Flash, motivul pentru care a trebuit neapărat să se asigure că și în noul univers va căpăta superputeri. L-a dus astfel pe noul Barry în locul în care el a dobândit superviteza, numai că fulgerul i-a străpuns pe amândoi, iar astfel noul Barry a primit superputerile, iar originalul Barry le-a pierdut.

Barry Allen s-a întâlnit cu Batman din noua realitate, interpretat de Michael Keaton
Barry Allen s-a întâlnit cu Batman din noua realitate, interpretat de Michael Keaton

În căutarea Ligii Dreptății

Mai departe, originalul The Flash i-a fost un fel de mentor noului Barry, învățându-l pe acesta cum să își folosească noile puteri. La un moment dat află că Generalul Zod urmează să terraformeze planeta, așa cum și-a dorit să o facă de altfel și în cronologia originală DC Extended Universe. Pentru a salva Terra, Barry Allen încearcă să dea de supereroii din Justice League, fără mare succes, aflând astfel că în noua lume pe care el a creat-o, aceștia nu există. Cu toate acestea, a descoperit că a existat la un moment dat un Batman și a plecat împreună cu noul Barry în căutarea lui.

Așa cum era de așteptat, Batmanul din acest univers s-a dovedit a fi varianta de Bruce Wayne interpretată de Michael Keaton, dar care s-a retras de mult timp din activitate. Bruce îi explică lui Barry cum funcționează de fapt călătoria în timp, arătându-i că modificările făcute de el nu au schimbat numai prezentul și viitorul, așa cum se întâmplă „în filmele pe care poate el le-a văzut”, ci inclusiv acțiunile care s-au petrecut în trecut. Acesta este motivul pentru care The Flash nu i-a găsit pe supereroii pe care i-a căutat, în noul univers pe care l-a creat.

Superman? Nu, nu… Supergirl!

Sperând că rușii îl țin închis pe Superman, originalul Barry l-a convins pe Batman să călătorească împreună pentru a-l elibera pe Clark Kent. Ajunși la fața locului, cei trei au descoperit că prizonierul era de fapt o… prizonieră. Deși nu era Superman, au decis să o elibereze. Avem parte de mai multe cadre de acțiune, iar în cele din urmă ne-a fost prezentat faptul că prizoniera are superputeri și că e tot de pe planeta Krypton și că e Kara Zor-El, verișoara lui Superman.

Actrița Sasha Calle interpretează rolul de Kara Zor-El AKA Supergirl în The Flash
Actrița Sasha Calle interpretează rolul de Kara Zor-El AKA Supergirl în The Flash

Cei trei au încercat să o convingă pe Kara să îi ajute pe aceștia să îl oprească pe Zod, însă nu au reușit, Supergirl având dubii în legătură cu omenirea, având în vedere că a fost închisă pentru mult timp tocmai de către oameni. Cu toate acestea, Kara s-a răzgândit după o înfruntare cu Zod.

Originalul Barry încearcă să își recupereze puterile folosind tehnologia de care dispune Bruce Wayne, însă prima încercare a fost una eșuată, nereușind să obțină superputeri. Supergirl revine la conacul Wayne exact în momentul potrivit, ajutându-l pe Barry să redobândească puterile, zburând cu el spre cer, astfel încât să fie cât mai aproape de fulger.

Lupta finală

Cei patru au plecat pentru a se confrunta cu Zod și armata lui, însă nu au reușit să îl învingă. Batman a murit pe câmpul de luptă, la fel și Supergirl. Cei doi Barry au fugit din nou înspre trecut pentru a salva viața celor doi. Au reușit să prevină situațiile în care s-au întâmplat tragediile, însă Batman și Supergirl mor din nou, în situații ușor diferite. Cei doi supereroi viteziști s-au aflat într-o situație din care nu pot ieși, într-un ciclu infinit. Originalul Barry a realizat la un moment dat că oricât de mult ar încerca să salveze viețile celor doi, cele două tragedii erau niște puncte fixe în cronologie, puncte pe care nu poate să le schimbe, oricât de mult ar încerca.

Însă noul Barry nu a dorit să renunțe, ajungând în pragul disperării, nevoind să creadă că Batman și Supergirl nu pot fi salvați. În momentul în care a apărut și Dark Flash în chronobawl alături de cei doi, văzând că acesta vrea să îl ucidă pe originalul Barry, noul Barry și-a sacrificat viața, salvând-o pe al originalului Barry. Astfel, descoperim cu toții că Dark Flash, adevăratul supervillain al filmului, a fost nimeni altul decât Barry Allen din noul univers creat. Dark Flash a murit, deoarece a murit și noul Barry.

Cu toate acestea, originalul The Flash e în continuare în viață, motiv pentru care fuge din nou înapoi în trecut, punând înapoi pe raft conserva de roșii, sacrificând astfel viața mamei sale, însă totuși a făcut o modificare: s-a asigurat că va putea fi vizibil chipul tatălui său pe camera de supraveghere din magazin, astfel încât să poată fi eliberat din închisoare, pe când revine în prezent.

Întrebarea #2: George Clooney e noul Batman?!?

La finalul filmului, asistăm la procesul tatălui lui Barry Allen, filmările de pe camera de supraveghere dovedind faptul că tatăl său a fost condamnat în mod nedrept. Ieșind de la tribunal, Barry aranjează o întâlnire romantică cu Iris West, cea care ajunge să îi fie soție și în benzile desenate și chiar și în serialul The Flash din Arrowverse. Barry este sunat de către Bruce Wayne, care exact în acel moment ajunge și la tribunal, însă Bruce Wayne nu mai e Ben Affleck, precum în cronologia originală, ci… George Clooney! Cum? George Clooney, va fi noul Batman? Păi el deja a mai fost, James Gunn a spus că va fi un Batman nou! Cum e posibil?

Întrebarea #3: Aquaman 2 va avea loc în noul univers creat de Barry Allen?

Avem la finalul filmului și un „cameo” amuzant, cu Aquaman, interpretat de către actorul Jason Momoa. Barry îi explică lui Aquaman că în universul nou creat, el arată tot la fel, spre deosebire de alții, printre care și Batman, desigur. Atlantianul fiind rupt de beat, nu a părut prea interesat de ce anume îi spunea Barry, alegând să se arunce într-un șanț plin de apă și să doarmă acolo. Întrebarea care se impune e, desigur, dacă filmul Aquaman and the Lost Kingdom, care va apărea în data de 20 decembrie 2023, va avea loc în aceeași continuitate precum a fost stabilit în filmul The Flash.

Întrebarea #4: Va mai fi Ezra Miller în rolul de Barry Allen în viitoare proiecte DC?

Bineînțeles, un alt hot topic e viața privată a actorului Ezra Miller, o persoană controversată și cu diverse probleme legale. Există multe zvonuri despre faptul că acest film e ultimul în care el a fost The Flash, prin urmare e cât se poate de normal să ne întrebăm dacă Ezra Miller va fi în continuare Barry Allen sau nu.

Întrebarea #5: De ce nu a apărut și Barry Allen interpretat de către Grant Gustin în acest film?

Momentul în care Barry Allen interpretat de Ezra Miller și Barry Allen jucat de Grant Gustin se întâlnesc în serialul The Flash din Arrowverse
Momentul în care Barry Allen interpretat de Ezra Miller și Barry Allen jucat de Grant Gustin se întâlnesc în serialul The Flash din Arrowverse

Deși unii fani au sperat că își va face simțită prezența și supervitezistul The Flash din serialele Arrowverse, ne-a fost oferit doar pe la final un cadru din „chronobawl” cu actorul Teddy Sears, care a interpretat în Arrowverse rolul de Jay Garrick/The Flash (dovedit impostor, fiind de fapt supervillainul Zoom).

Vom desluși toate aceste mistere împreună, în curând, într-un viitor articol! ‘Nuff said!

Post navigation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

World War Hulk – un potențial film Marvel cu Mark Ruffalo, Edward Norton și Eric Bana?

Wonder Woman apare în Shazam! Fury of the Gods?

Batman va fi interpretat de un nou actor în DCU, conform James Gunn, co-directorul DC Studios

De ce Karen Page și Foggy Nelson ar putea lipsi din Daredevil: Born Again