Marvel City » Primul episod Secret Invasion s-a terminat într-un mod ȘOCANT!
O parte din personajele care apar în serialul Secret Invasion

Primul episod Secret Invasion s-a terminat într-un mod ȘOCANT!

De ieri aveți oportunitatea de a urmări primul episod Secret Invasion pe platforma de streaming Disney+, unde săptămânal veți primi câte un episod nou din cel mai recent serial care face parte din Marvel Cinematic Universe. În acest articol vom discuta nu doar despre Resurrection, primul episod al showului, ci vom comenta oarecum și despre ce s-ar putea întâmpla mai departe. Dacă nu l-ați văzut încă, faceți bine și citiți mai departe abia după vizionare, deoarece voi arunca pe ici, pe colo, niște spoilere.

Așa cum era de așteptat, serialul adaptează într-o oarecare măsură storyline-ul din benzile desenate Marvel. La fel ca în ilustrații, Skrulls doresc să se stabilească pe Terra, numai motivele diferă. În Marvel Comics, Skrulls încearcă asta fiindcă după ce Galactus le-a distrus planeta, ei au ajuns să creadă într-o anumită legendă, cum că vor ajunge să se stabilească pe o planetă albastră, iar când au descoperit Pământul, erau convinși că aceasta e planeta pe care ei trebuie să locuiască. În schimb, în situația serialului, motivul principal este faptul că Nick Fury și Captain Marvel nu au reușit să se țină de promisiune și să le găsească o planetă acestor extratereștri care își pot schimba înfățișarea, copiind perfect înfățișarea altor ființe și inclusiv amintiri ale acestora (le vom spune de acum shapeshifteri sau Skrulls).

Primul Skrull deconspirat

Începutul serialului ne prezintă doi agenți, Prescod și Ross, care discută diverse atentate teroriste care au avut loc în ultimul timp, Prescod bănuind că sunt puse la cale de către extratereștri, mai exact chiar de către Skrulls. Agentul Ross, care și-a făcut prezența în mai multe producții Marvel, ultima dată în filmul Black Panther: Wakanda Forever, pare să devină agitat ascultând argumentele lui Prescod, cei doi intrând într-un conflict.

La un moment dat Prescod încearcă să îl stranguleze pe Ross, însă reușește să scape, după care fuge de la fața locului, dar cade de pe o clădire în timp ce e urmărit de niște Skrulls care fac parte din „echipa” lui Talos, un Skrull care e în relații bune cu Nick Fury. Căzătura i-a fost fatală lui Ross, ba mai mult, se pare că acesta era primul Skrull deconspirat în serial. Nu știm însă ce s-a întâmplat cu adevăratul agent Ross. Mai trăiește? Sau a fost ucis? În Wakanda Forever a fost văzut ajutat să evadeze din arest de către Okoye. A fost acel Ross adevăratul Ross sau a fost tot acest Skrull?

Întoarcerea lui Nick Fury

Nick Fury se întoarce pe Terra, la chemarea lui Talos
Nick Fury se întoarce pe Terra, la chemarea lui Talos

Nick Fury, interpretat de actorul Samuel Jackson, revine pe Terra la chemarea lui Talos, după ce a avut de lucru în spațiu pe S.A.B.E.R. Întâmpinat de agentul Maria Hill undeva prin Moscova, Fury face o ședință cu cei doi și află de la aceștia că există o tabără de Skrulls rebeli, în principiu tineri, conduși de Gravik, toți acești shapeshifteri fiind revoltați de faptul că Fury nu a reușit să le găsească o planetă pe care aceștia să poată trăi, prin urmare și-au propus să invadeze Terra și să trăiască aici, creând pentru început teroare, încercând să provoace un război între Rusia și SUA, după care plănuind probabil să se infiltreze și în structurile guvernamentale.

Dacă nu cumva sunt deja infiltrați…

…Având în vedere că ne-a fost prezentat și un cadru cu actorul Don Cheadle în rolul de James Rhodes, care a renunțat la rolul de War Machine și a devenit consilier prezidențial al SUA. Nu sunt convins, dar nu aș fi surprins să fie și el un Skrull. A apărut personajul și în serialul Falcon & the Winter Soldier, iar acesta nu prea a insistat ca Falcon să devină Captain America, fiindu-i cam indiferent faptul că pentru o scurtă perioadă a devenit un loser precum John Walker al doilea Captain America. Dacă este un Skrull și acum și era chiar și în acel serial, atunci cu siguranță i-ar conveni mai mult un Captain America precum John Walker (care va fi U.S. Agent în filmul Thunderbolts) și nu precum Sam Wilson.

De asemenea, e foarte probabil ca în serial chiar și președintele SUA să fie un Skrull. Știm foarte bine că în filmul Thunderbolts, generalul Ross va fi președintele Americii, însă în acest serial el bănuiesc că acum e vicepreședinte. Cel mai simplu mod în care Ross ar putea deveni președinte e ca actualul să fie deconspirat ca fiind un Skrull. De asemenea, generalul e mai mult un villain, iar storyline-ul acestui serial s-ar putea să se termine cu el fiind și liderul din umbră al echipei Thunderbolts, pe care o va forma pentru a proteja Terra de invazii, la fel cum s-a întâmplat cu Norman Osborn, supervillainul cunoscut și ca Green Goblin, care a devenit director H.A.M.M.E.R. în benzile desenate, imediat după invazia extraterestră.

Sonya îl răpește pe Nick Fury

După discuția cu Talos și Maria Hill, Nick Fury iese noaptea la plimbare, pentru a-și pune ordine în gânduri. Vedem mai multe cadre unde diverse personaje își îndreaptă privirea către el: o femeie care se sărută cu cineva pe o băncuță, un copil și alții. Din senin, Nick Fury este capturat și aruncat într-o dubă, însă răpitorul s-a dovedit a fi Sonya Falsworth, o bună prietenă a lui Nick Fury. În ciuda faptului că „se vorbește” că Fury nu mai e la fel de puternic sau perspicace precum era înainte, lasă publicului de înțeles că el știa că Sonya îl răpește și că ar fi putut riposta dacă alta era situația. Probabil încă un motiv pentru care nu a ripostat e faptul că Fury a plantat și o cameră de supraveghere în camera Sonyei.

Avertisment din partea Mariei Hill

În primul episod Secret Invasion avem parte și de niște cadre în care Fury intră într-un bar, cere în rusă ospătarului să îi aducă de băut vodcă, adică exact ce bea și un „prieten” din birt (nu era chiar un prieten, ci o persoană aleatoare… sau nu?). În local Nick Fury joacă șah cu Maria Hill, moment în care e avertizat că poate subestimează pericolul care se află în spatele invaziei extraterestre și nu realizează cât de gravă e situația, Maria insinuând că sunt cu niște pași în spate, făcând astfel o comparație cu jocul de șah, unde e foarte important ca adversarul să nu câștige un „tempo” față de tine.

G’iah – „agent dublu” sau nu?

Ne este prezentată în serial și G’iah, fiica lui Talos, care și-a pierdut încrederea în tatăl ei și în Fury, privind găsirea unei planete pe care să poată locui, sărind astfel în barca lui Gravik. Cu toate acestea, Talos și G’iah se intersectează. Aflând de la tatăl ei despre decesul mamei sale care ar fi fost comisă exact de Gravik, G’iah devine suspicioasă și îi ajută în secret pe Nick Fury, Talos și Maria Hill, spunându-i tatălui ei detaliile despre următorul atentat terorist.

Kingsley Ben-Adir interpretează rolul lui Gravik, principalul supervillain al serialului
Kingsley Ben-Adir interpretează rolul lui Gravik, principalul supervillain al serialului

Însă operațiunea de a preveni atentatul terorist a eșuat, gențile marcate cu infraroșu, așa cum le-a spus G’iah, au fost de fapt goale. Nick Fury îl găsește pe Gravik prin mulțime, însa prea târziu, fiindcă deja a declanșat bombele. Un detaliu interesant e faptul că acesta și-a schimbat înfățișarea în oamenii care îl priveau pe Fury în timp ce se plimba prin Moscova și chiar și în înfățișarea omului care a băut vodcă în bar, ceea ce arată cât de mult l-a urmărit Gravik pe Fury, fără să îl atace, deși ar fi avut ocazia.

Lovitură de teatru pe final de episod

Ultimul cadru ne-o prezintă pe fostul director S.H.I.E.L.D., Maria Hill, împușcată de către Nick Fury în îmbulzeala atentatului terorist, numai că nu era Fury, ci Gravik. Ajuns și adevăratul Nick Fury la fața locului, Maria Hill pare să moară în brațele sale crezând că el a fost cel care a împușcat-o. Probabil acesta este momentul în care Fury realizează cu adevărat cât de periculoasă e această tabără rebelă de Skrulls.

Maria Hill, după ce e împușcată de către Gravik
Maria Hill, după ce e împușcată de către Gravik

Chiar a murit Maria Hill?

Având în vedere că Hill e un personaj destul de important în benzile desenate, nu sunt convins că ea chiar a murit. Și chiar dacă a decedat, nu ar fi primul personaj care ar fi readus la viață. Un lucru interesant e și faptul că acest prim episod al serialului Secret Invasion se numește „Resurrection”.

De altfel, Nick Fury a mai „înviat” cu diverse ocazii agenți S.H.I.E.L.D., una dintre metode fiind folosirea sângelui extratereștrilor Kree, lucru văzut în serialul Agents of S.H.I.E.L.D. în cadrul proiectul T.A.H.I.T.I., aducându-l astfel la viață și pe agentul Phil Coulson. Secret Invasion e un show potrivit pentru Marvel Studios să ne arate că cel puțin primele sezoane din Agents of S.H.I.E.L.D. fac parte și din Marvel Cinematic Universe.

E Talos de fapt un trădător?

Acest show va fi plin de plot twists, deci nu ar trebui să fim surprinși dacă vom vedea și un „top 10 anime betrayals” din partea lui Talos. Nu știm cu exactitate încă dacă nu cumva Talos a fost cel care l-a informat pe Gravik de faptul că Fury a aflat de gențile marcate cu infraroșu. Momentan suntem lăsați să credem că fiica lui a fost cea care a „dezinformat”. Un catchphrase clasic din benzile desenate în cadrul acestui storyline a fost „Who do you trust?”, prin urmare va fi interesant de văzut dacă Nick Fury va deveni sau nu circumspect în privința lui Talos.

Vom avea Super-Skrulls în acest serial?

În storyline-ul din benzile desenate, anumiți extratereștri Skrull sunt capabili să copieze nu numai amintirile și înfățișările oamenilor, ci și superputerile celor care dețin astfel de abilități. Din primul episod Secret Invasion însă nu reiese că și în acest univers sunt capabili de așa ceva, însă e destul de probabil să vedem niște Skrulls care copiază leit mai mulți Avengers, pe lângă politicieni și comandanți de armată.

Cum vi s-a părut primul episod Secret Invasion? Așteptați cu nerăbdare să aflați ce va face Nick Fury în episodul 2 al serialului? Ce alte personaje din MCU credeți că vor fi deconspirate ca fiind Skrulls?

Post navigation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

DC Studios vor anunța și mai multe filme și seriale din universul DCU

Identitatea secretă a supereroilor – subiectul unui viitor film sau serial Marvel?

Avengers: Secret Wars – ultimul film cu Răzbunătorii, pentru a face loc echipelor X-Men și Fantastic Four?

Batman va fi interpretat de un nou actor în DCU, conform James Gunn, co-directorul DC Studios