Marvel City » Kingpin vs. Spider-Man în MCU? Vincent D’Onofrio vrea să apară în Spider-Man 4!
Actorul Vincent D'Onofrio a declarat că Kingpin ar vrea să-i tăbăcească fundul lui Spider-Man

Kingpin vs. Spider-Man în MCU? Vincent D’Onofrio vrea să apară în Spider-Man 4!

Au trecut abia câteva zile de când vă prezentam ce provocări urmează pentru Omul Păianjen în Spider-Man 4. Tot atunci vă spuneam că pentru supereroul nostru urmează o perioadă în care va fi implicat mai mult în combaterea infracțiunilor de stradă, urmând să primească astfel un storyline similar cu majoritatea benzilor desenate în care acesta e implicat. Printre potențialii supervillains care se vor confrunta cu Spider-Man e și Kingpin AKA Wilson Fisk, personaj interpretat de Vincent D’Onofrio în serialele Marvel mutate de pe Netflix pe Disney+ și în serialul Hawkeye.

Ei bine, se pare că actorul a declarat într-un interviu recent că își dorește să îl învingă pe Spider-Man. Prezent la GalaxyCon Raleigh, D’Onofrio a spus: „Într-un final voi tăbăci fundul Omului Păianjen!”

Nu e prima dată când actorul își exprimă dorința unei confruntări cu Spider-Man, anul trecut spunând în cadrul unui interviu că dintre toate personajele care îi pun probleme lui Kingpin în benzile desenate, el își dorește o luptă cu Omul Păianjen: „Este evident că Punisher, Daredevil și Spider-Man sunt cei de care personajul meu este legat în benzile desenate. Dar avem suficient loc și pentru alții, sper să se și întâmple asta. Dar vreau să vă spun că dintre toți, cu siguranță îl vreau pe Spider-Man într-o confruntare. Cred că ar fi foarte distractiv.” Întrebat tot atunci dacă își dorește să apară în Spider-Man 4, Vincent D’Onofrio a spus: „Îmi doresc la fel de mult ca toată lumea, așa că vom vedea.”

De ce ar putea apărea Kingpin în Spider-Man 4

Ok, nu e sigur că îl vom avea pe Wilson Fisk în următorul film cu Omul Păianjen, însă e din ce în ce mai probabil și am să vă explic de ce.

Marvel Studios vrea să învie un gen de filme și seriale cu supereroi: cele cu infracțiuni de „stradă”

Cei de la Marvel ne-au oferit în ultimii ani multe producții super științifico-fantastice și multe bazate pe întâmplări cosmice sau mitologice, neglijând oarecum întâmplările care au avut loc la nivel „micro”, de „stradă”. Prin urmare, un prim argument e faptul că acum compania pare să fie într-un plin proces de a integra personajele din serialele de pe Netflix mutate pe Disney+. Kingpin și Daredevil deja au fost reintroduși în MCU, The Punisher urmează să fie reintrodus în serialul Daredevil: Born Again, iar zvonuri privind revenirea altor personaje precum Jessica Jones sau Luke Cage sunt din ce în ce mai multe.

Nervos pentru că i-a ucis fratele, Daredevil aproape că îl omoară în bătaie pe Kingpin în benzile desenate Marvel Comics
Nervos pentru că i-a ucis fratele, Daredevil aproape că îl omoară în bătaie pe Kingpin în benzile desenate Marvel Comics

Wilson Fisk este un personaj foarte important în benzile desenate Marvel Comics, el fiind capul mafiei din New York, iar operațiunile sale ilegale fiind cu greu oprite de Daredevil, Spider-Man, The Punisher sau de către alte personaje care sunt în căutarea dreptății. Deseori angajează diverși supervillains pentru a lupta cu supereroii care vor să îi oprească planurile, prin urmare Kingpin s-ar potrivi ca liderul din umbră care să conducă The Sinister Six, echipa de supervillains care vor să îl elimine pe Omul Păianjen, motiv pentru care trecem la următorul punct.

Kingpin ar putea fi liderul echipei The Sinister Six

Așadar, al doilea argument pentru care Wilson Fisk ar putea fi în Spider-Man 4 e faptul că s-ar potrivi perfect ca liderul unei echipe de supervillains. Cine ar putea face parte din Sinister Six? Pe lângă Kingpin, ar putea fi Mysterio, despre care credem că și-a înscenat moartea în Far From Home.

Prima echipă Sinister Six din benzile desenate a fost formată din Kraven the Hunter, Sandman, Doctor Octopus, Electro, Mysterio și Vulture, cu Doc Ock lider.
Prima echipă Sinister Six din benzile desenate a fost formată din Kraven the Hunter, Sandman, Doctor Octopus, Electro, Mysterio și Vulture, cu Doc Ock lider.

Îl mai avem și pe Mac Gargan AKA Scorpion, pe care îl știți de la finalul filmului Homecoming, e tipul care avea tatuat un scorpion pe gât, sugerând astfel o posibilă viitoare confruntare cu Omul Păianjen. Ei bine, la finalul No Way Home noi am văzut că o bucățică din simbiotul Venom a rămas în MCU. Este posibil ca în acest univers Venom să se atașeze exact de Mac Gargan. Scorpion a devenit Venom și în benzile desenate Marvel Comics.

Îl mai avem și pe Herman Schultz AKA The Shocker, tot din Homecoming. Ar putea face parte și el din echipa lui Wilson Fisk.

Ultimii doi ar putea fi The Vulture și Morbius, însă nu sunt convins care sunt planurile Sony și Marvel Studios cu aceste două personaje. E adevărat că cei doi vor să formeze o echipă, conform finalului filmului Morbius, însă ei sunt acum într-un univers paralel, care ar putea fi cel în care Peter Parker poate e interpretat de fapt de Andrew Garfield.

Nu e o problemă faptul că ultimele 2 locuri rămase libere sunt incerte, deoarece Marvel Studios au de unde să aleagă, cum ar fi de exemplu această listă de personaje negative neintroduse până acum în MCU: Mister Negative, Chameleon, Hydro-Man, Hobgoblin, Molten Man, Beetle, Trapster, Spot, Puma, Jack O’Lantern, Vermin, Ringer, Hammerhead, Tombstone și mulți alții.

Echipa lui Spider-Man vs. echipa lui Wilson Fisk ar putea fi un adevărat blockbuster

Pentru a reuși să îl învingă pe Kingpin, Omul Păianjen ar putea fi nevoit să formeze la rândul lui o echipă de supereroi, ceea ce ar face filmul să fie foarte interesant, așadar al treilea argument este că un astfel de film ar fi unul de mare succes din punct de vedere comercial. Privind compoziția echipei, aici lucrurile par să fie destul de clare. Cei 5 candidați ar putea fi Daredevil, The Punisher, Jessica Jones, Luke Cage și… poate Iron Fist? De ultimul nu sunt chiar convins, motiv pentru care nu aș fi surprins ca Spider-Man 4 să aibă încă un Om Păianjen, iar acesta să nu fie o variantă de Peter Parker, ci… Miles Morales!

În benzile desenate Marvel Comics, Spider-Man, Iron Fist, Luke Cage, Daredevil și The Punisher sunt principalele personaje „street-level” din New York
În benzile desenate Marvel Comics, Spider-Man, Iron Fist, Luke Cage, Daredevil și The Punisher sunt principalele personaje „street-level” din New York

De ce am putea avea un nou Om Păianjen? Fiindcă Electro a fost văzut în No Way Home spunându-i lui Peter (varianta Garfield) că „trebuie să existe și un Spider-Man de culoare pe undeva”. De asemenea, actorul Donald Glover a apărut în Homecoming ca personajul Aaron Davis, spunându-i Omului Păianjen că „are un nepot”, Miles Morales fiind nepotul lui Davis în benzile desenate Marvel Comics. Toate acestea sunt indicii că în MCU îl avem pe Miles Morales și că urmează să ne fie introdus la un moment dat.

Spider-Man 4 ar putea fi continuarea serialului Daredevil: Born Again

Știm cu toții că în 2024 vom primi din partea Marvel Studios serialul Daredevil: Born Again. Având nu mai puțin de 18 episoade, este foarte probabil să avem parte de multă acțiune și mult suspans. Se zvonește că în primele episoade ale acestui show acțiunea va avea loc în perioada „the Blip”, când Thanos a pocnit din degete, iar acțiunea de la final se va petrece în prezent. Va fi foarte interesant dacă va fi așa, fiindcă ne va oferi o perspectivă despre cum a arătat orașul New York în perioada în care jumătate din populația planetei a fost rasă de pe suprafața Pământului.

Va apărea Tom Holland ca Spider-Man în Daredevil: Born Again?
Va apărea Tom Holland ca Spider-Man în Daredevil: Born Again?

Asta înseamnă că probabil atât Daredevil, cât și Wilson Fisk au supraviețuit de fapt „blipului” și că Kingpin va găsi o cale pentru a redeveni capul mafiei din New York. Știm cu toții că acesta a fost arestat în sezonul 3 din serialul Daredevil de pe Netflix mutat pe Disney+, prin urmare cei de la Marvel Studios probabil ne vor prezenta modul în care a ajuns să fie din nou liber. Posibil ca un rol important să îl fi jucat și haosul produs de Thanos.

Born Again ar putea fi un serial în care Daredevil va opri oarecum operațiunile lui Kingpin, însă la final l-am putea vedea pe Wilson Fisk plănuind o răzbunare. Nu e exclus să îl vedem și pe Spider-Man în 1-2 episoade ale acestui show, ajutându-l pe Matt Murdock, asta putând fi chiar un motiv în plus pentru care capul mafiei din New York ar putea plănui la final formarea Sinister Six.

Voi ce părere aveți? V-ar plăcea ca în Spider-Man 4 să avem o confruntare între Kingpin și Omul Păianjen? Cum credeți că s-ar desfășura întâmplările într-un astfel de film?

Post navigation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kang the Conqueror – cine este supervillainul din benzile desenate care se va confrunta cu Ant-Man și cu Avengers?

Cine este High Evolutionary, personajul care își va face apariția în Guardians of the Galaxy, Vol. 3?

The Penguin l-ar putea avea pe Robert Pattinson ca Bruce Wayne / Batman în serial

DC Studios vor anunța și mai multe filme și seriale din universul DCU