Probabil ați observat cicatricile lui Kang în Ant-Man and the Wasp: Quantumania. Deși varianta „He Who Remains” a lui Kang the Conqueror din serialul Loki nu are aceste zgârieturi faciale, marele răufăcător care și-a făcut apariția în al treilea film Ant-Man a primit pentru prima dată înfățișarea foarte similară cu cea a supervillainului din benzile desenate, prezentând celebrele sale „dungi” de pe față. Cei neinițiați în Marvel Comics probabil nu știu povestea care se află în spatele acestora, așa că veți afla misterul tocmai aici, pe Marvel City! Și tot aici veți afla și de ce originea cicatricilor ar putea fi diferită în Marvel Cinematic Universe.
Cicatricile lui Kang în benzile desenate… nu sunt chiar cicatrici
Da, ați citit bine. În Marvel Comics, cele două „dungi” celebre apar doar pe masca lui Kang și doar seamănă cu niște cicatrici, dar au o poveste foarte interesantă. O poveste care începe în Kang the Conqueror #1 din 2021 publicat de Marvel Comics, când aflăm că cele două urme de pe masca lui Kang au originea simbolică în cadrul unui ritual! Se întâmplă asta când încă este adolescentul Nathaniel Richards și călătorește mult în trecut, până în perioada preistoriei, pentru a se antrena pentru a deveni Kang Cuceritorul. Cine credeți că l-a antrenat? Bineînțeles, ați ghicit, varianta sa din viitor, Kang the Conqueror!
Totul începe cu o poveste de dragoste, desigur…
Tânărul Nathaniel a întâlnit acolo un trib de oameni care coabitau împreună cu dinozaurii, înainte ca meteoriții să îi nimicească. El s-a îndrăgostit lulea de o femeie pe nume Adi, pe care o salvează când este atacată de un T-Rex. În semn de mulțumire, apropiații din tribul din care face parte Adi, i-au pictat lui Nathaniel două linii albastre pe față, amintindu-i de varianta sa din viitor. Fiind nervos că varianta sa adolescentină are sentimente față de Adi, Kang the Conqueror îi cere să își șteargă vopseaua de pe față și ucide întregul trib, inclusiv pe Adi, sperând că astfel Nathaniel o va lua pe un drum întunecat, copleșit de furie și dorință de răzbunare.
…poveste de dragoste cu final tragic
Într-un final, varianta adolescentină a lui Kang și-a șters vopseaua, însă nu va uita niciodată acest episod, acesta fiind motivul principal pentru care masca sa va conține cele două „dungi” pe când devine Kang, reprezentând astfel o amintire de când era el tânăr.
Cum a ajuns Kang the Conqueror să aibă cicatrici pe față în MCU?
Spre deosebire de benzile desenate, da, Kang are cicatrici faciali în Ant-Man and the Wasp: Quantumania. Este posibil ca acesta să îi fi primit în Războiul Multiversal în care a luptat împotriva altor variante ale sale, eveniment descris de către „He Who Remains” în serialul Loki și care a fost menționat și în Ant-Man 3.
O altă teorie privind cicatricile sale e că sub piele s-ar putea să își fi implantat tehnologia care îi controlează masca și care poate să facă legătura cu nava pe care o folosește pentru a călători în timp și multivers.
În același timp, e posibil să se fi zgâriat și singur, după ce și-a dat jos vopseaua pe care ar fi avut-o pe față. Din păcate asta încă nu știm, deoarece Marvel Studios nu ne-a oferit încă un „origin story” al personajului, însă presimt că va veni la un moment dat. Ca o paranteză, după părerea mea, povestea din benzile desenate ar putea fi un „origin story” excelent în MCU pentru Iron Lad, o altă variantă tânără a lui Kang the Conqueror, care vrea să prevină cu orice preț să devină Kang, devenind supereroul care formează echipa Young Avengers.
Sau, cine știe… poate Goose nu a zgâriat doar ochiul lui Nick Fury, ci și fața lui Kang!
Voi ce părere aveți? Cum a ajuns Kang să aibă cicatrici în MCU?