Marvel City » Scenele de final din Ant-Man and the Wasp: Quantumania explicate pe înțelesul tuturor
Ant-Man and the Wasp: Quantumania are 2 scene de final

Scenele de final din Ant-Man and the Wasp: Quantumania explicate pe înțelesul tuturor

Atenție! Acest articol conține SPOILERE cu privire la scenele de final din Ant-Man 3. Recomandarea noastră e să citiți mai departe numai dacă ați văzut deja filmul la cinema în această perioadă.

Ant-Man and the Wasp: Quantumania a dat startul Phase Five din Marvel Cinematic Universe. Deși producția nu prea a fost apreciată de critici, finalul acestuia e de o importanță deosebită pentru viitorul întregului multivers Marvel, prin scenele de final. Există două astfel de scene în cadrul Ant-Man 3, unul de „mid-credits” și unul „post-credits”, așa cum ne-au cam obișnuit deja cei de la Marvel Studios.

În mid-credits apare întrunirea Council of Kangs

Council of Kangs în benzile desenate Marvel Comics
Council of Kangs în benzile desenate Marvel Comics

În prima scenă ne sunt introduse mai multe variante de Kang the Conqueror discutând între ele. Unul dintre ei pare să fie faraounul Rama-Tut, de altfel aceasta era forma în care a fost întrodus Kang pentru prima dată în benzile desenate Marvel Comics. Ceilalți doi par să fie Immortus și Iron Lad (sau poate mai degrabă e Scarlet Centurion), despre ultimul spunându-vă deja în articolul cu Young Avengers că el e de fapt varianta adolescentă a lui Kang care devine un supererou, formând astfel această echipă. Având în vedere însă că niciunul dintre cele 3 variante nu a primit vreun nume oficial în al treilea film cu Omul Furnică, putem doar să presupunem că despre aceștia e vorba.

Subiectul dezbaterii dintre variantele lui Kang era ce vor face mai departe, acum că varianta pe care au exilat-o în Quantum Realm a decedat. În timpul discuției unul dintre ei a venit cu ideea să anunțe și „publicul larg”, moment în care ne-a fost dezvăluit faptul că s-a reunit întregul Council of Kangs, consiliu compus din sute de variante de Kang care s-au întrunit la cererea unuia dintre ei.

Cel puțin o variantă a lui Kang pare că ar fi lipsit din Council of Kangs

A doua scenă de final ne prezintă o nouă variantă mai în vârstă a lui Kang din multivers, numită Victor Timely, care ține un discurs despre… timp, bineînțeles, undeva prin anii 1900. Printre spectatorii conferinței au fost Loki (Tom Hiddleston) și Mobius (Owen Wilson), personaj introdus în primul sezon din serialul Loki.

Mobius (Owen Wilson) și Loki (Tom Hiddleston) apar în post-credits în Ant-Man 3
Mobius (Owen Wilson) și Loki (Tom Hiddleston) apar în post-credits în Ant-Man 3

Este interesant faptul că Mobius pare să fie de fapt varianta de Mobius pe care a întâlnit-o Loki pe la începutul primului sezon și nu cea cu care s-a întâlnit la final. Va fi interesant de văzut cum a reușit să se reunească cu personajul „original” interpretat de Owen Wilson, iar sezonul 2 din Loki s-ar putea să ne răspundă la întrebări.

În benzile desenate, Victor Timely este o variantă a lui Kang care călătorește în anul 1901 și creează un orășel numit Timely. Și-a falsificat numele în Victor Timely și a devenit primar cu scopul de a pune bazele operațiunilor de a altera cursul timpului. Această variantă a lui Kang este responsabilă și pentru crearea variantei originale Human Torch, dar care a fost un android și nu Johnny Storm din Fantastic Four. El a mai creat un robot care să îi copieze înfățișarea astfel încât acesta să îl poată suplini când el era plecat, păcălind astfel cetățenii localității unde era primar. De altfel, nu este exclus ca acea conferință la care au participat Loki și Mobius să fie susținută de fapt de un robot creat de Kang, iar Timely poate că a participat de fapt la Council of Kangs.

Esențialul despre Council of Kangs, care apar în scenele de final din Ant-Man 3

Consiliul pe care l-ați putut vedea în Ant-Man and the Wasp: Quantumania este în benzile desenate un grup format din aproape toate variantele lui Kang the Conqueror din întregul multivers Marvel și din diverse momente din timp.

Grupul se întrunește când membrii simt nevoia să discute lucruri care le pot afecta interesele privind cronologia, iar asta se întâmplă de obicei la cererea unuia dintre ei sau de comun acord. Principalele subiecte de pe agenda ședințelor de obicei sunt: protejarea cronologiei și prevenirea intervenției altor călători în timp sau prevenirea intervenției unor variante Kang rivale.

Nu toți membrii consiliului sunt o amenințare pentru univers (de exemplu Iron Lad), însă aproape toți sunt răufăcători avizi după putere, mulți dintre ei având multe încercări de a cuceri și manipula timpul.

De ce a participat Iron Lad la conferință dacă e de fapt supererou?

Dacă acea variantă tânără de Kang din prima scenă de final din Ant-Man and the Wasp: Quantumania e într-adevăr Iron Lad, atunci am o teorie cu privire la participarea sa la Council of Kangs: aceasta va fi „origin story”-ul său, el nefiind încă un supererou în MCU.

Nathaniel Richards e atât Iron Lad, cât și Kang the Conqueror în Marvel Comics
Nathaniel Richards e atât Iron Lad, cât și Kang the Conqueror în Marvel Comics

S-a întâmplat într-un mod similar și în benzile desenate: Kang s-a gândit că ar putea inspira varianta sa mai tânără invitându-l la aceste conferințe, oferindu-i astfel oportunitatea să vadă cât de puternic și ce mare cuceritor ar putea deveni în viitor, luptând de multe ori chiar și cu Avengers. Însă toate aceste lucruri au părut greșite pentru adolescentul Nathaniel Richards, care a plecat în universul principal din Marvel Comics și a format Young Avengers, devenind un supererou.

Atât despre scenele de final din Ant-Man 3

Cam atât am avut de spus pe moment. Se pare că am nimerit câteva personaje „surpriză” din film (Iron Lad și personajele din Loki), însă poate că nu au fost la înălțimea așteptărilor tuturor.

Kang the Conqueror cu siguranță se va întoarce în viitoarele producții Marvel, iar varianta din Quantumania care a fost învinsă de Ant-Man se pare că nu a fost cea mai periculoasă dintre toate. Immortus ar urma să fie probabil cel mai periculos, fiindcă e… imortal, doh! Însă e posibil să primim adaptările unor storyline-uri dn benzile desenate care au avut variante și mai puternice de Kang: Prime Kang, Doom the Annihilating Conqueror (fuziune între Dr. Doom și Annihilius, variantă a lui Kang) sau The Time-Eater (variantă care a ucis mai multe variante de Galactus, unul dintre cele mai puternice personaje din Marvel Comics).

Acestea fiind spuse, voi în ce filme și seriale ați dori să mai apară una sau mai multe variante interpretate de Jonathan Majors?

Post navigation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Identitatea secretă a supereroilor – subiectul unui viitor film sau serial Marvel?

Ryan Gosling în Fantastic Four, în rolul supereroului Sentry din Marvel Comics?

Povestea din benzile desenate despre cicatricile lui Kang the Conqueror – va fi adaptată și în MCU?

Personajele din DC’s Legends of Tomorrow erau în plan pentru ultimul sezon al serialului The Flash!