Marvel City » World War Hulk – un potențial film Marvel cu Mark Ruffalo, Edward Norton și Eric Bana?
World War Hulk, cu Mark Ruffalo, Edward Norton și Eric Bana?

World War Hulk – un potențial film Marvel cu Mark Ruffalo, Edward Norton și Eric Bana?

Unul dintre cele mai mari evenimente din istoria recentă Marvel Comics este World War Hulk, un storyline format din mai multe ediții de benzi desenate care au fost lansate în perioada iulie 2007 – martie 2008. Povestea a fost scrisă de Greg Pak și ilustrată de John Romita Jr.

După ani întregi de activitate ca gladiator pe Sakaar (lucru pe care noi l-am văzut deja și în MCU), Hulk devine cel mai temut și respectat luptător al planetei Sakaar. Alături de un grup de rebeli, îl înlătură pe Red King și devine astfel conducătorul planetei unde și-a găsit și adevărata dragoste.

Ani mai târziu, Caiera, soția lui de pe planeta Sakaar, a decedat, iar el crede că Avengers sunt responsabili pentru moartea sa, deoarece ei l-au și exilat pe acea planetă, de teamă că Hulk nu își va putea controla furia pe Terra.

A urmat o perioadă îndelungată de haos și distrugere pe Pământ. Pe parcursul povestirii, furia și dorința de răzbunare au început să îl consume din ce în ce mai mult pe Hulk, devenind din ce în ce mai violent și nemilos.

Deși au fost ajutați și de alți supereroi, inclusiv de X-Men și de cei Patru Fantastici, Răzbunătorii nu au reușit să îl oprească pe Hulk. Conflictul dintre cele două tabere a ajuns astfel să se numească World War Hulk și a continuat să escaladeze, Hulk implementând un regim dictatorial în New York City.

Cum conflictul a escaladat, au fost implicați și alți supereroi și chiar și supervillains în tentativa de a-l opri pe Hulk. Doctor Strange încearcă să folosească magia pentru a-l calma pe marele monstru verde, însă totul e în zadar.

Hulk și sakaarienii împotriva supereroilor de pe Terra
Hulk și sakaarienii împotriva supereroilor de pe Terra

La un moment dat, a apărut și Sentry, unul dintre cei mai puternici supereroi din benzile desenate Marvel. Lupta dintre el și Hulk a fost atât de intensă, încât amândoi au revenit la formele lor umane. Miek, unul dintre aliații lui Hulk, nu a dorit ca lupta să se încheie, acesta spunânu-i lui Banner că de fapt el, alături de alți loialiști Red King au fost cei care au provocat explozia în care a decedat și Caiera.

Stăpânit de furie, Hulk caută să se răzbune pe aliații care s-au dovedit a fi de fapt trădători. Într-un final, Hulk este oprit cu mare greu de Iron Man, care a reușit să îl readucă încă o dată la forma de Bruce Banner. Hulk, alături de ceilalți Sakaarieni, sunt arestați și condamnați la închisoare pe viață, însă la un moment dat Hulk va reuși să scape și să se ascundă.

La finalul povestirii ne este prezentată planeta Sakaar, unde Skaar, fiul lui Hulk, iese din pământ și pare să fie și el cuprins de furie.

Hulk în World War Hulk #5
Hulk în World War Hulk #5

Storyline-ul World War Hulk este unul care face parte din multe topuri de lectură obligatorie pentru fanii Marvel, deoarece este unul dintre întâmplările cele mai memorabile și de impact din istoria acestor benzi desenate. A avut un succes foarte mare în rândul fanilor și în rândul criticilor, prima ediție din această serie fiind vândută în peste 220.000 exemplare.

World War Hulk în Marvel Cinematic Universe? Cum ar putea fi implementată povestirea?

Având în vedere că Hulk, jucat de actorul Mark Ruffalo în MCU, a fost deja pe Sakaar ca gladiator și s-a și întors acolo în serialul She-Hulk, înseamnă că storyline-ul din benzile desenate necesită niște modificări, astfel încât să vină cu ceva mai nou. De altfel e un lucru bun faptul că în filme și în seriale nu se întâmplă totul „ca la carte”, deoarece astfel noi avem cale liberă la speculații și la diverse teorii care pot sau nu să aibă loc la un moment dat.

Așadar, momentan suntem într-un stadiu în care ne-au fost introduse conceptele de „multivers” și de călătorie în timp, motiv pentru care eu tind să cred că este posibil să avem un World War Hulk cu 3 actori diferiți, la fel cum am avut Spider-Man: No Way Home, cu Tobey Maguire, Andrew Garfield și Tom Holland!

Cine ar putea fi actorii, pe lângă Mark Ruffalo? Aceiași care au jucat rolul lui Hulk în filmele anterioare: Eric Bana în Hulk (2003) și Edward Norton în The Incredible Hulk (2008)!

Marvel Studios poate foarte ușor să ne spună la un moment dat că Mark Ruffalo nu l-a înlocuit pe Edward Norton în MCU și că acțiunea din filmul din 2008 s-a petrecut de fapt într-un univers paralel.

Din cauza lui Kang the Conqueror, hulksterii din cele două universuri paralele ajung cumva în MCU. Cum amândoi au probleme în controlarea nervilor, s-ar lăsa cu haos, când aceștia ar observa că sunt și alții care pretind a fi Hulk. Care e adevăratul Hulk? E posibil să ne fie oferite și niște scenarii în care Hulkul lui Bana și Hulkul lui Norton să își unească apoi forțele și să lupte împotriva Hulkului lui Ruffalo și împotriva altor supereroi aliați cu Bruce Banner din MCU, printre care poate chiar și fiul lui Hulk, Skaar, care ne-a fost prezentat în serialul She-Hulk. Acest conflict care va escalada ar urma să fie numit World War Hulk, varianta Marvel Cinematic Universe.

Este doar o idee, posibilitățile pentru teorii și speculații fiind nelimitate. Un argument bun pentru realizarea unui astfel de film este faptul că actorul Mark Ruffalo nu a avut încă nicio peliculă în care să fie în centrul atenției în MCU, spre deosebire de ceilalți doi actori.

Voi ce părere aveți? Cum vedeți realizarea unui film World War Hulk? V-ar plăcea să îi vedeți pe cei 3 Hulk confruntându-se între ei?

Zvon: Filmul Deadpool 3 ar putea avea un mare impact asupra filmului Avengers: The Kang Dynasty

Identitatea secretă a supereroilor – subiectul unui viitor film sau serial Marvel?

Adam Driver în filmul Fantastic Four din 2025, în rolul de Mr. Fantastic?

DC Studios vor anunța și mai multe filme și seriale din universul DCU