Marvel City » Secret Invasion – totul despre storyline-ul Marvel Comics care stă la baza unui nou serial!
Luke Cage și/sau Iron Fist ar putea fi Skrulls

Secret Invasion – totul despre storyline-ul Marvel Comics care stă la baza unui nou serial!

Marvel Studios va lansa în curând, prin primăvara acestui an, un nou serial, numit Secret Invasion. Showul e bazat pe un storyline care poartă același nume și care reprezintă un eveniment important din istoria benzilor desenate Marvel, publicat între 2008 și 2009, scris de Brian Michael Bendis și ilustrat de Leinil Francis Yu. Pentru a înțelege mai bine la ce să ne așteptăm de la Secret Invasion, vă prezentăm pe scurt povestea din Marvel Comics.

Cum se desfășoară Secret Invasion în benzile desenate Marvel?

În Marvel Comics, povestea are legătură cu niște extratereștri numiți Skrulls, care pot să își schimbe forma în orice creatură, chiar și în oameni. Deja i-am avut introduși și în MCU, în filmul Captain Marvel. Deoarece planeta lor, Tarnax IV, a fost distrusă de Galactus, acești extratereștri s-au infiltrat în diverse organizații și guverne de pe Terra, inclusiv S.H.I.E.L.D., Avengers și chiar și în administrația SUA, plănuind astfel să controleze întreagă planetă.

Primul semn

Storyline-ul începe cu Secret Avengers, gruparea de supereroi care aleg să lupte pentru dreptate într-un mod clandestin, după evenimentele care au avut loc în Civil War. Echipa era formată din Doctor Strange, Luke Cage, Wolverine, Spider-Woman (Jessica Drew), Iron Fist și Spider-Man. De asemenea, Hawkeye a revenit în echipă, deși Luke Cage era sceptic în privința sa, având în vedere că a fost readus la viață de către Scarlet Witch în storyline-ul House of M.

Răzbunătorii au plecat în Japonia pentru a lupta cu asasinii din The Hand, conduși de Elektra, deoarece au aflat că Ronin a fost capturat de către aceștia. O variantă a acestor asasini ați putut să vedeți în serialele cu Daredevil care s-au mutat pe Disney+. Chiar și pe Ronin l-ați văzut deja în MCU, când a fost de fapt Hawkeye, însă în cazul de față e vorba de Maya Lopez, pe care ați văzut-o în MCU în serialul Hawkeye și care va fi personajul principal din serialul Echo. Maya a fost ucisă de The Hand și apoi readusă la viață, conform tradiției, pentru a transforma-o într-o asasină care să li se alăture.

Dacă Elektra a fost un Skrull, oricine poate fi unul, nu?

Deoarece a fost manipulată de asasinii conduși de Elektra, Maya a luptat inițial alături de aceștia, iar Doctor Strange a fost înjunghiat, însă într-un final Ronin a realizat că a greșit și a întors armele împotriva asasinilor, omorând-o pe Elektra. Numai că… Elektra nu era Elektra, ci un Skrull care a preluat forma acesteia.

Momentul în care Secret Avengers află că Elektra era de fapt  un Skrull impostor
Momentul în care Secret Avengers află că Elektra era de fapt un Skrull impostor

Deși Wolverine și Spider-Man au supersimțuri, nu pot detecta un Skrull. Deși Doctor Strange e un supererou cu puteri magice, nu poate nici el să determine dacă o ființă e un Skrull sau nu. Acesta e motivul pentru care nu au reușit să sesizeze faptul că Elektra nu era de fapt Elektra.

Există și alți Skrulls infiltrați?

Cum în benzile desenate de obicei intențiile acestor ființe extraterestre nu sunt bune, s-au ridicat multe semne de întrebare, cum ar fi: câți s-au infiltrat pe Terra? E oare acesta un incident izolat? Dacă nu, care dintre oamenii importanți sunt de fapt Skrulls? În cine mai poți avea încredere?

Spider-Woman a insinuat că evenimentele din Civil War ar fi fost cauzate probabil chiar de către aceste ființe extraterestre și că poate chiar Iron Man este un Skrull, ceea ce ar fi putut explica de ce el a susținut Superhuman Registration Act, lege din cauza căreia Secret Avengers o fac pe supereroii într-un mod clandestin.

La sugestia ei, echipa zboară cu Skrull Elektra direct la Iron Man. Din motive neștiute, avionul a pierdut altitudine și s-a prăbușit, însă au supraviețuit cu toții. Deoarece Wolverine nu a fost de acord cu ideea Jessicăi, a intrat în conflict cu ea și a vrut să o împiedice să ajungă la Tony Stark, dar Spider-Woman și-a folosit superputerile să scape din ghearele lui Logan și a ajuns într-un final la Stark Tower.

Îi mai știți pe llluminati din filmul Doctor Strange in the Multiverse of Madness?
Concluzia ședinței Illuminati pe tema Secret Invasion? Neîncrederea!
Concluzia ședinței Illuminati pe tema Secret Invasion? Neîncrederea!

Iron Man a organizat o ședință cu ceilalți membri Illuminati, pe tema Skrull Elektra. Nici tehnologia pe care o deținea Tony Stark nu a fost suficient de bună încât să poată detecta un Skrull. Au discutat între ei despre experiențele lor anterioare cu aceste ființe extraterestre, Black Bolt dezvăluind că e și el un Skrull, atacându-l pe Namor, care a reușit să îl ucidă însă pe impostor. Așadar, concluzia ședinței e că nici cei din Illuminati nu mai știu în cine să mai aibă încredere, deoarece nici măcar Professor X nu a reușit să detecteze faptul că Black Bolt era un Skrull.

Începutul invaziei

Tony Stark a reușit să îi convingă pe Mr. Fantastic și pe Hank Pym să studieze corpul Skrullului adus de Spider-Woman, într-un laborator secret care îi aparținea. Deși știa că nu poate avea încredere nici în aceștia, Reed Richards și Hank Pym au fost lăsați de Stark să lucreze la descoperirea motivului pentru care Skrulls pot să treacă nedetectați.

Iron Man cerându-le lui Hank Pym și lui Mr. Fantastic să investigheze de ce Skrulls nu pot fi detectați
Iron Man cerându-le lui Hank Pym și lui Mr. Fantastic să investigheze de ce Skrulls nu pot fi detectați

Între timp, Iron Man este informat de către S.W.O.R.D., o subdiviziune S.H.I.E.L.D., de faptul că o navă spațială plină de Skrulls a intrat în atmosfera Terrei și că ar urma să se prăbușească în Savage Land, un ținut cu dinozauri din zona Antarcticii. (În MCU, Savage Land este un univers separat, care a putut fi văzut în filmul Doctor Strange in the Multiverse of Madness.) Tony Stark a plecat alături de echipa sa, Mighty Avengers, să investigheze prăbușirea navei cu Skrulls.

Lovitură de teatru: Hank Pym e și el un Skrull

În timp ce Iron Man era ocupat cu Mighty Avengers pe Savage Land, Reed Richards a descoperit cum fac Skrulls să fie imposibil de detectat, însă în acel moment Hank Pym folosește o armă extraterestră pentru a-l împușca pe Mr. Fantastic, anihilându-i acestuia superputerile elastice și împrăștiindu-l în întreagă încăpere. Așadar, Pym era și el un impostor.

Confruntare între Secret Avengers, Mighty Avengers și alți supereroi în Savage Land. Care dintre ei sunt Skrulls?
Confruntare între Secret Avengers, Mighty Avengers și alți supereroi în Savage Land. Care dintre ei sunt Skrulls?

Pe Savage Land au ajuns și cei de la Secret Avengers, cele două echipe de supereroi intrând în conflict, deoarece nu știau dacă să aibă sau nu încredere între ei. Și asta nu e tot, deoarece din navă au apărut și alți supereroi, care erau duplicate (sau nu?) ale Răzbunătorilor din ambele tabere. Ce e interesant e că absolut toți au avut amintirile personajelor originale, inclusiv impostorii. Cititorii s-au ales cu o luptă infernală, în care Avengers și impostori au luptat împreună împotriva altor Răzbunători și infiltrați.

Secret Invasion a ajuns de mari proporții

Skrulls au ajuns să lanseze și mai multe atacuri. Baxter Building, sediul Fantastic Four, a fost teleportat în Negative Zone, un univers format numai din animaterie. Un Skrull de Captain Marvel l-a atacat pe Norman Osborn în Thunderbolts Mountain, sediul echipei Thunderbolts (care va apărea și în MCU, în filmul Thunderbolts). Un Skrull J.A.R.V.I.S. a încărcat un virus în sistemul Avengers Tower, distrugând toate mecanismele de apărare ale lui Tony Stark, inclusiv echipamentul său de Iron Man.

Marea dezvăluire: Spider-Woman e o impostoare

În timp ce Avengers se războiau între ei, Tony Stark s-a retras într-un laborator secret din Savage Land pentru a-și repara echipamentul, moment în care Spider-Woman a apărut și ea, mulțumindu-i lui Iron Man pentru faptul că invazia Skrull a fost un succes. Ba chiar l-a și sărutat și i-a spus că a fost antrenat să nu își amintească faptul că e și el un Skrull, mai exact Kr’Ali, nimeni altul decât iubitul reginei lor, Queen Veranke, ea fiind de fapt impostoarea Jessicăi Drew AKA Spider-Woman. Tony însă nu crede nimic din ceea ce îi spune Veranke.

Spider-Woman s-a dovedit a fi și ea o impostoare: Queen Veranke, regina extratereștrilor Skrull
Spider-Woman s-a dovedit a fi și ea o impostoare: Queen Veranke, regina extratereștrilor Skrull

În tot acest timp, Skrulls continuă invazia Terrei, cu diverse lupte în Times Square, Negative Zone, Savage Land, Asgard, San Francisco și alte locații. Ba chiar au făcut și o campanie în mass-media prin care au încercat să manipuleze opinia publică, astfel încât să facă oamenii să creadă că aceștia sunt niște ființe extraordinare.

Tony Stark nu s-a lăsat convins că e un Skrull, motiv pentru care Queen Veranke l-a atacat pe Iron Man și apoi a dispărut de la fața locului. Black Widow a ascultat întreaga conversație dintre cei doi și l-a ajutat pe Tony să își revină, administrându-i o injecție cu adrenalină. Iron Man a spus că și în cazul în care ar fi un Skrull și-ar dori să îi elimine pe toți.

Finalul Secret Invasion

Mr. Fantastic a fost torturat pe nava extraterestră, însă a reușit să scape datorită Abigail Brand, agenta secretă care știe să vorbească pe limba Skrulls. Reed Richards a reușit să folosească aparatul pe care l-a creat pentru a dezvălui cine sunt impostorii, lucru care a dus la o luptă între adevărații Avengers și impostorii acestora.

Deși au suferit nenumărate pierderi în Savage Land, Skrulls nu voiau să renunțe la ideea colonizării Terrei, ba chiar Veranke a plecat spre New York fiind mulțumită de rezultat. Tot acolo au ajuns și Răzbunătorii după luptele din Savage Land, determinați să aibă o confruntrare finală cu extratereștrii. Chiar și anumiți supervillains precum The Hood sau Norman Osborn cu Thunderbolts s-au alăturat bătăliei împotriva impostorilor.

Uciderea reginei Queen Veranke a fost momentul care l-a propulsat pe Norman Osborn în postul de director S.H.I.E.L.D.
Uciderea reginei Queen Veranke a fost momentul care l-a propulsat pe Norman Osborn în postul de director S.H.I.E.L.D.
Un sfârșit e un nou început… întunecat

Lupta a fost câștigată de oameni. Deși a fost la un pas să fie ucisă de Wolverine, de fapt Norman Osborn este cel care îi dă lovitura fatală reginei extratereștrilor, Queen Veranke. Acest moment ajunge unul de breaking news în întreaga lume. Popularitatea lui Osborn l-a determinat pe președintele SUA să îi demită pe Tony Stark și Maria Hill din funcțiile lor din S.H.I.E.L.D. și să îl numească pe Norman ca fiind noul director al agenției.

Sfârșitul Secret Invasion marchează începutul unei ere întunecate în Marvel Comics: Dark Reign
Sfârșitul Secret Invasion marchează începutul unei ere întunecate în Marvel Comics: Dark Reign

Primele măsuri luate de Green Goblin în rol de director au fost restructurarea și schimbarea denumirii agenției în H.A.M.M.E.R., numindu-i în comitetul director pe The Hood, Loki, Doctor Doom, Namor și Emma Frost. Așadar, finalul Secret Invasion reprezintă începutul unei perioade întunecate în Marvel Comics, care a primit chiar numele de Dark Reign.

Post navigation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

James Gunn, co-directorul DC Studios, promite fanilor că în această lună se vor anunța mai multe filme

The Flash – totul despre noul trailer al filmului, plus noi detalii și teorii despre resetarea universului DC

Keanu Reeves își dorește să fie Wolverine în Marvel Cinematic Universe

Luke Cage și Jessica Jones revin în MCU? Actorii serialelor s-au pozat recent împreună