Marvel City » Identitatea secretă a supereroilor – subiectul unui viitor film sau serial Marvel?
Spider-Man dezvăluindu-și identitatea secretă întregii lumi în Civil War

Identitatea secretă a supereroilor – subiectul unui viitor film sau serial Marvel?

Identitatea secretă este un concept foarte important în viața multor supereroi din benzile desenate, fiind chiar subiectul principal într-un storyline de top din istoria Marvel Comics: Civil War.

Unul dintre cele mai importante motive pentru care anumiți supereroi doresc să își ascundă identitatea în spatele unei măști sau al unui pseudonim este pentru a-i proteja pe apropiații acestora, având în vedere că ei se confruntă foarte des cu supervillains periculoși și puternici, care ar putea să pună în pericol viața apropiaților supereroilor, în semn de răzbunare.

Identitatea secretă în Civil War din Marvel Comics

În storyline-ul Civil War, publicat între 2006 și 2007, scris de Mark Millar și ilustrat de Steve McNiven, două grupuri de supereroi intră în conflict, deoarece acestora li se cere din partea guvernului american să își înregistreze și să își dezvăluie adevărata identitate.

Conflictul a pornit din cauza echipei de supereroi New Warriors (Night Thrasher, Namorita, Speedball și Microbe), care încercau să prindă un grup de infractori (Cobalt Man, Speedfreek, Coldheart și Nitro), în timp ce filmau totul live în cadrul unui reality show. Supervillainul Nitro a explodat, omorând astfel mai mult de 600 de persoane, inclusiv elevi și chiar și toți supereroii din New Warriors, mai puțin Speedball.

Opinia publică devine împotriva oamenilor cu superputeri. Chiar și supereroii inactivi din New Warriors au fost învinuiți pentru decesele comise și mulți alții ajung să fie hărțuiți. Hindsight, unul dintre ei, își dezvăluie identitatea online, în încercarea disperată de a se delimita de echipă. She-Hulk îl forțează pe Hindisght să își închidă site-ul și este arestat de John Jameson, fiul mogulului media J. Jonah Jameson. Human Torch din Fantastic Four a fost atacat de civili, în fața unui club, iar în mod arogant vine cu replica: „Următoarea dată când salvezi lumea în fața lui Galactus, îți împrumut biletul de intrare liberă, OK?”

Începutul conflictului în Civil War

Cu ajutorul lui Iron Man, se promulgă legea privind Superhuman Registration Act (SHRA), care cere tuturor cetățenilor cu superputeri sau abilități speciale să își dezvăluie adevărata identitate.

Captain America este împotriva acestei legi, motiv pentru care strânge un grup de supereroi alături de care luptă pentru dreptul lor de a-și păstra identitatea secretă. De cealaltă parte, Iron Man conduce un grup de supereroi care susțin legea.

Civil War: Captain America se confruntă cu Iron Man pe tema identității secrete
Civil War: Captain America se confruntă cu Iron Man pe tema identității secrete

Captain America, al cărui nume adevărat este Steve Rogers, a acordat întotdeauna o importanță deosebită vieții private. Pe lângă asta, nu își dorește ca guvernul să controleze acțiunile sale ca supererou.

În cealaltă tabără, Iron Man, al cărui nume este Tony Stark, a fost întodeauna deschis în privința identității sale și niciodată nu a avut probleme cu guvernul. De asemenea, crede că Superhuman Registration Act este necesar astfel încât supereroii să poată fi trași la răspundere pentru propriile lor acțiuni.

Conflictul dintre cele două grupări escaladează și duce la pierderea multor vieți.

Finalul războiului civil pe tema identității secrete

Captain America este la un pas să îl învingă pe Iron Man, însă este oprit în ultimul moment de polițiști, ambulanțieri și de pompieri, realizând că acest război a dus la multe daune. Dorind să prevină și mai multă vărsare de sânge, Captain America a capitulat și a fost arestat, însă mulți din echipa sa de supereroi au fost amnistiați de guvern.

Două săptămâni mai târziu, s-a dat o nouă lege: 50-state initiative, care obliga toate statele SUA să aibă o echipă de supereroi. De asemenea, s-a format o nouă echipă de Avengers: Mighty Avengers. Tony Stark a devenit director S.H.I.E.L.D., Maria Hill fiind retrogradată la postul de director adjunct. Unii supereroi decid să plece în Canada, pe când alții preferă să rămână „ascunși”, cum ar fi de exemplu New Avengers.

Concluzia storyline-ului Civil War din Marvel Comics

Pe parcursul storyline-ului Civil War, personajele ambelor tabere se confruntă cu probleme etice și morale, dar și cu implicațiile personale ale identităților secrete. Anumite personaje, cum ar fi de exemplu Spider-Man, au susținut inițial legea, însă în cele din urmă s-au răzgândit și au schimbat taberele.

Civil War în Marvel Comics e diferit față de Civil War în Marvel Cinematic Universe

Am avut un film Civil War și în Marvel Cinematic Universe, mai exact într-un film Captain America, însă nu identitatea secretă a fost motivul războiului dintre supereroi, aceasta fiind cea mai mare diferență dintre cele două storyline-uri.

În film, conflictul este generat de bombardarea Vienna International Centre, care au ucis părinții Wandei Maximoff (Scarlet Witch). Pe parcurs aflăm că Helmut Zemo a fost cel care a fost responsabil pentru aceste ucideri și tot este cel care i-a manipulat pe Avengers să se războiască între ei.

Echipele lui Iron Man și Captain America în filmul Captain America: Civil War
Echipele lui Iron Man și Captain America în filmul Captain America: Civil War

Vom avea un nou film sau serial Marvel, care să se concentreze pe identitatea secretă a supereroilor?

Am găsit două indicii care ne arată faptul că Marvel Studios s-ar putea să ne pregătească poate un „Civil War 2”, care să aibă ca temă principală identitatea secretă a superoamenilor.

Primul hint este faptul că, în Spider-Man: No Way Home, Omul Păianjen a reușit cu ajutorul lui Doctor Strange să facă întreaga lume să uite că Peter Parker este Spider-Man.

Al doilea indiciu e în serialul She-Hulk: Attorney at Law, unde Matt Murdock (avocat pe timp de zi și supereroul Daredevil pe timp de noapte), l-a apărat pe designerul vestimentar Luke Jacobson în tribunal, folosind ca argument identitatea secretă a supereroilor, deoarece mulți dintre aceștia au primit costume realizate de Jacobson.

Matt Murdock (Daredevil) ia apărarea designerului vestimentar Luke Jacobson în serialul She-Hulk: Attorney at Law
Matt Murdock (Daredevil) ia apărarea designerului vestimentar Luke Jacobson în serialul She-Hulk: Attorney at Law

Așadar, nu e exclus ca Marvel să ne pregătească și un film sau serial care să aibă la bază subiectul principal din benzile desenate Civil War. Aproape sigur Spider-Man și Daredevil vor fi de partea celor care vor să își păstreze identitatea secretă, pe când probabil She-Hulk ar putea fi în tabăra celor care vor să și-o dezvăluie toți supereroii. Cine credeți că ar putea fi ceilalți supereroi din MCU care să facă parte din cele două tabere? Lăsați ideile voastre în comentarii!

Post navigation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Filmul Avengers: Secret Wars ar putea avea 2 părți, Doctor Strange 3 și alte zvonuri

The Flash – totul despre noul trailer al filmului, plus noi detalii și teorii despre resetarea universului DC

Young Avengers – viitor film sau serial Marvel cu supereroi din benzile desenate? Cine ar putea face parte din echipă

Avengers: Secret Wars – ultimul film cu Răzbunătorii, pentru a face loc echipelor X-Men și Fantastic Four?