Marvel City » De ce Karen Page și Foggy Nelson ar putea lipsi din Daredevil: Born Again
Foggy Nelson și Karen Page au fost personaje foarte importante în serialele cu Daredevil mutate de pe Netflix pe Disney+

De ce Karen Page și Foggy Nelson ar putea lipsi din Daredevil: Born Again

Zilele trecute tocmai a fost anunțată revenirea actorului Jon Bernthal în rolul de Frank Castle AKA The Punisher, însă aceeași sursă a scris că e probabil ca personajele Karen Page și Foggy Nelson, interpretate de actorii Deborah Ann Woll și Elden Henson, să nu fie reintroduse în serialul Daredevil: Born Again.

Fanii Daredevil au fost devastați de această veste

Deși anunțarea revenirii lui The Punisher a fost una entuziasmantă, fanii supereroului Matt Murdock AKA Daredevil, rol interpretat de actorul Charlie Cox, s-au arătat foarte dezamăgiți pe rețelele de socializare de faptul că există riscul ca personaje importante precum Karen Page și Foggy Nelson să lipsească din Born Again și sunt dezamăgiți și de faptul că e posibil ca totuși să facă parte din MCU, dar jucați de alți actori.

Atât în benzile desenate, cât și în serialele Marvel mutate de pe Netflix pe Disney+, Karen Page este una dintre cele mai apropiate prietene ale lui Matt Murdock, cel care ziua e un avocat orb, iar noaptea un supererou justițiar fără frică. Ba chiar Daredevil devine foarte interesat de Karen și din punct de vedere romantic, ajungând să aibă o relație. În ultimul sezon al serialului cei doi au fost văzuți însă revenind la o relație de prietenie și colegialitate, înființând împreună propriul lor cabinet de avocatură, alături de Foggy Nelson.

Fiind cel mai bun prieten al lui Matt Murdock, Foggy Nelson este așadar un alt personaj important din benzile desenate Marvel Comics cu Daredevil. Cei doi sunt atât de apropiați, încât ar face orice le stă în putință pentru a se ajuta unul pe celălalt, cu toate că au loc ocazional mici conflicte între ei, însă nimic care să le afecteze prietenia pe termen lung.

Acestea fiind spuse, m-am întrebat de ce Marvel Studios ar alege să elimine din serialul Daredevil: Born Again două personaje importante din viața lui Matt Murdock, motiv pentru care am pregătit pentru voi câteva posibile teorii care ar putea fi implementate în showul care va avea premiera anul viitor pe Disney+.

Karen Page și Foggy Nelson – dispăruți/decedați?

Prima variantă la care mă duce gândul e că cei doi ar putea fi dispărut sau decedat. Asta înseamnă însă că personajele vor fi menționate la un moment dat, poate în serialul Echo sau în Daredevil: Born Again. De exemplu, în benzile desenate Karen Page a fost ucisă în Daredevil (Vol. 2) #5 din 1999.

În benzile desenate, Karen Page este ucisă și moare în brațele lui Daredevil
În benzile desenate, Karen Page este ucisă și moare în brațele lui Daredevil

Atât actorul Charlie Cox, cât și Vincent D’Onofrio (în rolul de Kingpin) au fost confirmați pentru Echo, serial care este un spin-off al lui Hawkeye și care în mod normal ar trebui să aibă premiera pe la sfârșitul acestui an, deci înainte de Born Again, fiind deja în faza de postproducție.

Acest serial fiind centrat pe Maya Lopez, personaj deja introdus în serialul Hawkeye și la fel și Wilson Fisk AKA Kingpin, ar putea să ne prezinte niște detalii și despre „The Blip” și cum i-a afectat asta pe Daredevil și pe capul mafiei din New York.

De ce „The Blip”?

Pentru că ar fi interesant să vedem că atât Matt Murdock, cât și Vanessa Fisk, soția lui Kingpin, au fost rași de pe suprafața pământului de către Thanos. Neștiind ce s-a întâmplat de fapt, Wilson Fisk ar putea să ajungă să creadă că Daredevil a ucis-o pe soția lui. Deja am în față scena în care povestește cum a mers el furios peste Karen Page și Foggy Nelson, întrebându-i „Where’s my Vanessa?”, crezând că va da acolo și de Daredevil. Matt fiind și el dat dispărut, Kingpin poate că ar urma să aleagă să se răzbune pe cei mai buni prieteni ai lui: Karen și Foggy, care poate nu vor reuși să scape vii din această confruntare cu șeful mafiei din New York…

Ca o paranteză, „The Blip” ar putea fi o explicație pentru care Matt Murdock a avut nevoie de un alt costum de Daredevil în serialul She-Hulk: Attorney at Law. Ori l-a pierdut și nu îl mai găsește pe cel roșu, ori… Bullseye i-a furat costumul original și îl folosește pentru a pretinde lumii că el e adevăratul Daredevil, la fel cum a făcut și în serialele de pe Netflix mutate pe Disney+.

Karen Page și Foggy Nelson revin jucați de alți actori, deoarece serialele Netflix sunt de fapt dintr-un alt univers?

Sunt în universul principal MCU personajele din serialele Marvel mutate de pe Netflix pe Disney+?
Sunt în universul principal MCU personajele din serialele Marvel mutate de pe Netflix pe Disney+?

Da, The Punisher a fost readus și va fi interpretat de același actor, numai că rolul de Vanessa Fisk, soția lui Kingpin, va fi jucat de o altă actriță. Motivul oficial e faptul că, Ayelet Zurer, actrița originală din serialele Netflix, are o perioadă foarte încărcată cu evenimente la care nu a putut să renunțe, însă oare sigur doar asta a fost problema din spatele deciziei Marvel Studios de a oferi jobul Sandrinei Holt?

Desigur, nu e prima dată când personajele sunt interpretate de alți actori, avem exemple destule, cele mai celebre fiind Cassie Lang (fiica lui Ant-Man), War Machine, General Ross și poate chiar și Hulk, dacă nu cumva Marvel Studios vor decide să ne spună că filmul cu Edward Norton de fapt e dintr-un alt univers și vor produce un blockbuster bazat pe World War Hulk.

Pe de altă parte, Daredevil are un nou costum, în Spider-Man: No Way Home și în She-Hulk: Attorney at Law a fost mai amuzant și ceva mai puțin serios decât în serialele Netflix, iar acum aflăm că Vanessa va fi interpretată de altcineva… toate acestea pot fi semnale că Marvel Studios poate să decidă totuși că acele showuri Netflix au avut loc de fapt într-un alt univers, motiv pentru care încă mai pot apărea în Born Again o Karen Page și un Foggy Nelson, interpretați de alți actori, numai că Matt Murdock încă nu i-a cunoscut.

Karen și Foggy încă mai pot apărea în Daredevil: Born Again, dar ca apariții „surpriză”

Există și această posibilitate, ca serialele Netflix să fie din același univers, desigur. Există chiar și ediții întregi de benzi desenate cu Daredevil unde Karen și/sau Foggy au fost aproape complet ignorați. E posibil ca aceștia să își facă apariția doar în câteva episoade, din cele 18 pe care le va avea Born Again, iar Marvel să aleagă să păstreze acest secret.

Voi ce părere aveți? Îi vom avea pe cei mai buni prieteni ai lui Matt Murdock în serialul Daredevil: Born Again? Dacă da, credeți că rolurile de Karen Page și Foggy Nelson vor fi interpretate de aceiași actori ca în serialele Netflix sau vor fi redistribuite?

Post navigation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Mysterio nu a murit în Spider-Man: Far From Home? Și-a înscenat moartea în benzile desenate Marvel

DCU: noul univers DC va introduce minim 8 personaje noi, conform James Gunn

Young Avengers – viitor film sau serial Marvel cu supereroi din benzile desenate? Cine ar putea face parte din echipă

Spider-Man 4: provocări pe care le va întâmpina Peter Parker după ce a fost uitat