Marvel City » Mysterio nu a murit în Spider-Man: Far From Home? Și-a înscenat moartea în benzile desenate Marvel
Spider-Man & Mysterio

Mysterio nu a murit în Spider-Man: Far From Home? Și-a înscenat moartea în benzile desenate Marvel

Mysterio (Quentin Beck) este unul dintre cele mai populare personaje negative printre fanii Omului Păianjen și a fost inventat tot de creatorii Spider-Man: scriitorul Stan Lee și artistul Steve Ditko. Quentin Beck a fost deja introdus și în Marvel Cinematic Universe, cunoscutul actor Jake Gyllenhaal interpretându-i rolul.

Filmul Spider-Man: Far From Home (Spider-Man 2 cu Tom Holland) probabil deja l-ați văzut. Este acela în care Mysterio ne este prezentat ca fiind un fost angajat al Stark Industries, care utilizează tehnologie avansată pentru a realiza iluzii optice complexe, cu scopul de a manipula masele pentru a săvârși diverse infracțiuni.

La finalul filmului, știm cu toții că Mysterio e prezentat ca fiind mort, iar Spider-Man este învinuit pentru moartea acestuia de către J. Jonah Jameson, mogulul media care deține trustul de presă TheDailyBugle.net, deși informațiile prezentate de către acesta nu erau adevărate.

Este posibil ca Mysterio să nu fi murit de fapt în Omul Păianjen: Departe de casă, ci să fi folosit vreun alt truc pentru a-și înscena moartea, doar vorbim aici de un personaj care are un talent fabulos în efecte speciale și holograme. Nu este ieșit din comun să vedem că diverse personaje din benzile desenate, filme sau seriale cu supereroi sunt „readuse la viață”. În același timp, într-adevăr nu e o garanție că Jake Gyllenhaal va reveni pe marile ecrane în interpretarea rolului de Mysterio, deoarece până la urmă e decizia conducerii Marvel Studios dacă îl vor utiliza în vreun viitor film sau serial.

Mysterio în benzile desenate Marvel

Față de Marvel Cinematic Universe, Quentin Beck în Marvel Comics a fost un artist de efecte speciale la Hollywood. Nemulțumit de faptul că nu avea succes în industria filmelor, a trecut la săvârșirea mai multor tipuri de infracțiuni, profitând de abilitățile sale fabuloase de a realiza iluzii optice.

Spider-Man vs. Mysterio - The Amazing Spider-Man #178
Spider-Man vs. Mysterio, când Omul Păianjen află că Quentin Beck și-a înscenat moartea – The Amazing Spider-Man #178

Prima sa confruntare cu Spider-Man a avut loc încă din iunie 1964, în The Amazing Spider-Man #13. De asemenea, Quentin Beck este cunoscut și pentru faptul că este membru fondator al grupului de supervillains Sinister Six, format din Doctor Octopus (lider), Electro, Kraven the Hunter, Mysterio, Sandman și Vulture, care au pus la cale eliminarea lui Spider-Man în The Amazing Spider-Man Annual #1 (1964).

Pe parcursul timpului, a fost cel puțin o situație în benzile desenate în care Mysterio și-a înscenat moartea: The Amazing Spider-Man #198 (1979) – în această ediție Mysterio (Quentin Beck) dezvăluie că și-a înscenat moartea în The Amazing Spider-Man #141 (1974). Acesta l-a antrenat din închisoare pe deținutul Daniel Berkhart pentru a deveni temporar noul Mysterio, iar Quentin și-a înscenat moartea pentru a putea evada.

Fun fact: Mysterio a înscenat și moartea mătușii May în benzile desenate

Acest lucru s-a întâmplat în The Amazing Spider-Man #196 (1979), când Peter Parker este convins de Dr. Reinhardt că Aunt May a decedat. Ulterior, Omul Păianjen realizează că medicul este de fapt Mysterio și că acesta i-a înscenat moartea mătușii sale.

Va reveni Mysterio în serialul Daredevil: Born Again?

Este cunoscut faptul că în benzile desenate Quentin Beck se confruntă destul de des și cu Daredevil, personaj interpretat de actorul Charlie Cox în Marvel Cinematic Universe.

Momentul în care Mysterio se sinucide (?) după o confruntare cu Daredevil
Momentul în care Mysterio se sinucide (?) după o confruntare cu Daredevil

De altfel, în Daredevil Vol. 2 #7 (1999), Mysterio pare să se fi sinucis, împușcându-se în cap, însă este neclar cum a fost readus la viață, fiindcă în anumite ediții de benzi desenate ne este prezentat că ar fi fost văzut în viața de apoi (X-Statix Presents: Dead Girl #1-5 (2006), Friendly Neighborhood Spider-Man #11-13 (2006), Amazing Spider-Man Vol. 5 #1 (2018)). Însă în Amazing Spider-Man #620 (2010) Mysterio susține că și-a înscenat moartea încă o dată.

Nu ar fi o surpriză să îl vedem pe Mysterio readus la viață în Daredevil: Born Again, serial care va apărea în 2024. Posibil să fie pe nota de plată a lui Wilson Fisk AKA Kingpin, pentru a-l elimina pe Daredevil, astfel încât acesta să nu ruineze planurile mafiei.

Voi ce credeți? Îl vom revedea pe Jake Gyllenhaal jucând rolul lui Mysterio în MCU? Spuneți părerea voastră în comentarii!

Post navigation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Prima poză oficială cu Lady Gaga în rolul de Harley Quinn, în filmul Joker: Folie à Deux

HBO Max a anulat serialele Doom Patrol și Titans – al patrulea sezon din ambele va fi și ultimul

Zvon: Filmul Deadpool 3 ar putea avea un mare impact asupra filmului Avengers: The Kang Dynasty

Câte scene de final sunt în filmul The Flash