Marvel City » Cine este High Evolutionary, personajul care își va face apariția în Guardians of the Galaxy, Vol. 3?
High Evolutionary în Guardians of the Galaxy Vol. 3

Cine este High Evolutionary, personajul care își va face apariția în Guardians of the Galaxy, Vol. 3?

Marvel Studios a publicat recent primul trailer al filmului Guardians of the Galaxy, Vol. 3, care a introdus personaje noi pentru neinițiații în benzile desenate Marvel, iar printre noile apariții se regăsește și High Evolutionary, rol care va fi interpretat de către actorul Chukwudi Iwuji!

High Evolutionary este un personaj important din Marvel Comics, având rolul unui om de știință fenomenal, care crede că folosind știința poate să îmbunătățească și să evolueze viața. Obsedat fiind de crearea și dezvoltarea unor noi forme de viață, în benzile desenate a ajuns să creeze ființe noi, pe care i-a numit „New Men”. High Evolutionary are abilitățile necesare de a face mutații genetice asupra animalelor și a oamenilor, transformându-i astfel în noi entități vii, evoluate, cu mai multe abilități, unele dintre aceste noi forme de viață căpătând chiar și superputeri.

Prima sa apariție în Marvel Comics a avut loc încă din 1966, când arhicunoscutul scriitor de comics Stan Lee și talentatul artist Jack Kirby au decis să îl introducă pentru prima dată în benzile desenate, în edițiile #133, #134 și #135 din The Mighty Thor. Mai multe despre acestea, într-un alt articol.

High Evolutionary în Thor #135
High Evolutionary în Thor #135

Adevăratul nume al acestui personaj fictiv este Herbert Edgar Wyndham, despre care se știa că e un savant excepțional care trăia în Anglia. A devenit fascinat despre evoluția ființelor vii și a ajuns să își petreacă întreaga viață studiind acest lucru. Cu toate acestea, deziluzionat fiind de progresul lent al acestei evoluții, a trecut la mai multe experimente în căutarea unei căi de a accelara procesul evolutiv.

High Evolutionary credea că prin mutații și prin evoluarea animalelor și a oamenilor, ar putea să creeze o rasă superioară de ființe care să rezolve problemele lumii și să ajungă cu toții să trăiască într-o lume utopică. Pentru a reuși asta, a realizat un Generator Izotop E, un sistem care poate să facă mutații genetice și să dezvolte ființe vii.

Deși intențiile sale erau nobile, metodele folosite de către el au fost deseori controversate, motiv pentru care a ajuns să fie privit ca un om de știință nebun de către multă lume. Pe parcursul timpului a fost uneori un erou, iar, mai des, un ticălos, în funcție de scopul și motivațiile pe care le avea în momentele respective. Din această cauză, în înteracțiunile sale cu alte personaje din Marvel Comics, și-a făcut atât aliați, cât și dușmani, ca de exemplu Avengers, X-Men, Fantastic Four, New Men și Ani-Men, care au fost alături de el sau împotriva lui, în funcție de situație.

Mai putem spune despre Wyndham că este și un luptător priceput, care are acces la o largă varietate de tehnologii, arme, armură și costumații. Este un strateg extraordinar și deseori își folosește resursele și intelectul fenomenal pentru a dejuca planurile dușmanilor săi.

Acestea fiind spuse, va fi interesant de văzut cum va fi introdus și integrat High Evolutionary în Guardians of the Galaxy și în viitoarele filme Marvel. Cel mai probabil, în Guardians of the Galaxy, el va fi marele supervillain. Mai multe surse vehiculează faptul că Rocket Raccoon este o creație a acestuia, una care probabil a evadat din lumea nouă pe care Wyndham a creat-o. Însă despre asta poate vom vorbi într-un alt articol.

Sunteți entuziasmați să îl vedeți pe High Evolutionary pe marile ecrane din cinematografe? Lăsați un comentariu cu părerea voastră!

Post navigation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vești bune despre starea de sănătate a actorului Jeremy Renner, Hawkeye în Marvel Cinematic Universe

Captain America ar putea fi responsabil pentru crearea lui KANG?! Cum ar fi posibil

Va reveni Iron Man în MCU? Actorul Jonathan Majors îl vrea pe Robert Downey Jr. în Avengers: The Kang Dynasty!

Iron Man: cel puțin 4 variante interpretate de Robert Downey Jr. ar putea trăi în multiversul MCU