Marvel City » Captain America ar putea fi responsabil pentru crearea lui KANG?! Cum ar fi posibil
Există un scenariu prin care Captain America ar putea fi creatorul simbolic al lui Kang the Conqueror

Captain America ar putea fi responsabil pentru crearea lui KANG?! Cum ar fi posibil

Da, ați citit bine, cetățeni Marvel City! Există cel puțin un scenariu prin care Kang the Conqueror ar putea fi opera lui Captain America (Steve Rogers, personajul interpretat de actorul Chris Evans)… ar putea fi creația lui involuntară, ce-i drept.

Sigur vă întrebați cum ar putea fi posibil ca supersoldatul Steve Rogers să fie creatorul lui Kang în Marvel Cinematic Universe, având în vedere că cel puțin până acum Marvel Studios nu ne-a oferit indicii în acest sens. Oare? Ei bine, călătoria în timp e cheia posibilului scenariu pe care vi-l prezint acum. Mai țineți minte când vă spuneam că e posibil să existe cel puțin 4 variante de Iron Man interpretate de RDJ în MCU? Tot acolo vă spuneam că, în momentul în care Captain America a călătorit în trecut pentru a trăi alături de Peggy Carter, el a creat o nouă cronologie, care continuă de la anii ’40.

Cum a creat Captain America o nouă cronologie?

Știm că l-am văzut pe Captain America la finalul filmului Avengers: Endgame, revenit în universul principal, ca un om bătrân, oferindu-i scutul lui Sam Wilson AKA Falcon, care e acum noul Căpitan al Americii.

În mod normal nu ar fi trebuit să fie posibil ca Steve Rogers să revină în timeline-ul principal, dacă a ales să trăiască în cronologia nou-creată. Cu toate acestea, a reușit, deși cei din Avengers nu erau convinși că e posibil să se traverseze dintr-un univers în altul. Știți deja foarte bine, am mai explicat: în momentul în care cineva din MCU călătorește în trecut și schimbă trecutul, acesta creează o nouă cronologie, care conține aceleași personaje și aceleași evenimente precum cronologia de la care a plecat, până exact în momentul din timp în care a călătorit.

Cât de mult e diferit față de universul principal timeline-ul creat de Captain America, când a călătorit în anii '40 pentru a trăi alături de Peggy Carter?
Cât de mult e diferit față de universul principal timeline-ul creat de Captain America, când a călătorit în anii ’40 pentru a trăi alături de Peggy Carter?

Așadar, trăind alături de Peggy, Steve Rogers a creat practic un nou univers, unul care a avut aceleași evenimente și personaje precum timeline-ul principal, exact până în anii ’40. Nu știm însă ce fel de evenimente au avut loc mai departe, așa că putem doar să speculăm. Ceea ce și facem!

Cum e posibil ca o simplă călătorie în timp să îl creeze pe Kang?

V-am spus încă mai demult că, în benzile desenate Marvel Comics, Kang the Conqueror se numește Nathaniel Richards și este un urmaș din secolul 31 al lui Reed Richards, nimeni altul decât supereroul Mr. Fantastic din Fantastic Four.

Kang este urmașul lui Reed Richards din Fantastic Four
Kang este urmașul lui Reed Richards din Fantastic Four

Așadar… DACĂ și numai DACĂ noul univers întemeiat de Steve Rogers a creat și primul Reed Richards, atunci e foarte probabil să fi creat și primul Kang, iar primele variante de Kang din multivers fiind astfel rezultate în mare parte din călătoriile în timp ale primului Nathaniel Richards, după care numărul acestora a crescut exponențial, datorită faptului că mai toate variantele lui Kang au călătorit în timp și au creat noi și noi universuri paralele.

La începutul anului 2025 vom avea parte de primul film Fantastic Four din istoria Marvel Cinematic Universe și nu aș fi surprins ca superechipa să aibă originile în cronologia creată de Captain America. Apariția unui Reed Richards în universul lui Steve Rogers ar putea explica și faptul că acesta a reușit să revină în timeline-ul principal la bătrânețe, să îi ofere scutul lui Sam Wilson.

În concluzie, filmul Avengers: Endgame ar putea fi unul care a scăpat universul de Thanos, dar care l-a creat pe Kang, un personaj care pune în pericol întregul multivers.

Bineînțeles, toate cele de mai sus sunt simple teorii și speculații, prin urmare nu există nicio garanție că primul Kang ar fi apărut datorită acțiunilor lui Captain America. Voi ce părere aveți? Ce fel de evenimente credeți că au avut loc în universul în care Cap a trăit alături de Peggy Carter?

Post navigation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The Flash va „reseta” întregul univers de filme cu supereroi DC cu un Flashpoint?

Wonder Woman apare în Shazam! Fury of the Gods?

Gal Gadot revine ca Wonder Woman în Shazam 2!

HBO Max a anulat serialele Doom Patrol și Titans – al patrulea sezon din ambele va fi și ultimul