Marvel City » Shazam 2 nu e foarte apreciat de critici, dar fanii DC sunt de altă părere
Actorul Zachary Levi interpretează rolul de Billy Batson AKA Shazam

Shazam 2 nu e foarte apreciat de critici, dar fanii DC sunt de altă părere

Nu e o perioadă tocmai plăcută pentru producțiile cu supereroi. După ce filmul Ant-Man and the Wasp: Quantumania, produs de Marvel Studios, nu a fost apreciat de critici, acum a urmat ca o producție DC Studios să fie criticată. Este vorba de Shazam 2, care a avut avanpremiera în România miercuri, 15 martie.

Ce e interesant însă că din partea fanilor momentan ambele filme au un scor bun pe Rotten Tomatoes, Quantumania are 83%, iar Shazam 2 are 84%. Însă dacă ne uităm la punctajul din parte criticilor, Quantumania a scăzut până la 47%, iar Shazam 2 este și el în continuă scădere, momentan aflându-se la 55%, acum câteva ore situându-se pe la 58%.

Ce nu a fost pe placul criticilor la Shazam 2?

Shazam 2 nu a fost întocmai pe placul criticilor
Shazam 2 nu a fost întocmai pe placul criticilor

Consensul general e că al doilea film cu Shazam nu e neapărat un film rău, dar că ar fi putut fi mult mai bun, lipsindu-i unicitatea pe care a avut-o prima parte.

– Cei de la The Playlist au scris că „magia s-a epuizat” în Shazam 2.

AV Club au scris că este o „continuare exagerată și frustrantă a primului film”.

The Wrap au fost mult mai duri și au spus că e un film realizat în mod „superficial și fără suflet”, deși și-a propus să fie un film de acțiune blockbuster.

The Hollywood Reporter au scris că sunt „faze de acțiune elaborate” și „supervillains demni de entuziasm”, însă „partea a doua lasă mult de dorit” față de primul film Shazam.

Și lista poate continua, dar ați prins ideea: criticii au fost… well, critici, cu noua producție marca DC Studios.

Ce poate însemna asta pentru viitorul lui Shazam și viitorul DCU?

James Gunn, co-directorul DC Studios, va avea niște decizii de luat
James Gunn, co-directorul DC Studios, va avea niște decizii de luat

Așa cum am scris și în alte articole, dacă filmul nu va puncta bine la box office, viitorul său va fi unul incert în universul DCU, care va fi lansat în 2025. E greu de imaginat că James Gunn și Peter Safran, co-directorii DC Studios, vor alege să facă un nou film cu Billy Batson, dacă Shazam 2 nu se va dovedi a fi unul de succes. Așadar, e destul de probabil ca noi să îl vedem acum pentru ultima dată pe acest supererou în vreun film pentru mult timp. În același timp, e posibil ca James Gunn să decidă ca acest personaj să primească un „full reboot”, poate să fie interpretat chiar de un alt actor, la fel cum se va întâmpla cu Batman sau cu Superman.

DC Studios mai au 3 filme de lansat până la debutul oficial al DCU, noul univers DC, care va începe în 2025, cu Superman: Legacy. Aceste producții sunt, în ordine cronologică, The Flash, Blue Beetle și Aquaman and the Lost Kingdom. Dacă despre The Flash știm că cei de la DC Studios își fac mari speranțe că va fi pe placul unei majorități covârșitoare, James Gunn spunând despre acesta că e „unul dintre cele mai bune filme cu supereroi realizat vreodată”, se zvonește că filmul cu Aquaman este însă un film slab, iar despre Blue Beetle nu avem prea multe informații.

În funcție de cum vor puncta la box office aceste 3 producții rămase, vom afla dacă James Gunn va trebui să reconstruiască din temelii sau nu viitorul univers DCU.

Voi ați fost la Shazam 2? V-a plăcut? Credeți că are un viitor în DC Universe?

Post navigation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

James Gunn, co-directorul DC Studios, promite fanilor că în această lună se vor anunța mai multe filme

Marvel Horror-verse: Vom primi mai multe filme și seriale horror, conform unui oficial Marvel Studios!

The Flash – totul despre noul trailer al filmului, plus noi detalii și teorii despre resetarea universului DC

Identitatea secretă a supereroilor – subiectul unui viitor film sau serial Marvel?